nlc.hu
Egészség

Antiallergiás injekcióval mentettek életet egy óvodában

Sírva köszönte meg az édesanya, hogy az óvónő megmentette Epipennel a gyereke életét

Még nem tudni, milyen allergia okozta a kisfiú rohamát.
epipen

Az óvó néninek nem tudok elég hálás lenni. Megmentette a kisfiam életét. Nem fogom tudni neki ezt sose megköszönni rendesen. Ha ő nincs, nem tudom, mi történhetett volna” – mondta sírva az anyuka az RTL Híradónak. Az 5 éves Dávid pénteken, egy újpesti óvodában kapott allergiás rohamot. Az óvónő arra figyelt fel, hogy a kisfiú teste tiszta piros, az arca bedagadt, és mindenütt kiütések jelentek meg rajta. Először lázra gyanakodott, de mivel a gyerek nem volt lázas, beadta neki az Epipen-injekciót. A mentők szerint ezzel megmentette a gyerek életét.

Beszéltem vele telefonon, még ennek a hatása alatt van. Sokként élte meg, de nagyobb volt az a helyzet, hogy valamit tennie kell, és itt igazából közösen, az összes jelenlévő dolgozó segített ebben, mert volt, aki az anyukát értesítette telefonon, volt, aki a gyereket próbálta nyugtatni, és ezért felülkerekedett ezen a félelmén, hogy esetleg valami rosszat csinál és beadta az injekciót, amiben utólag megerősítették, hogy nagyon helyesen tette, mert megmentette az életét” – mondta el az életmentő óvónőről Szökrön Anita, a Pozsonyi tagóvoda vezetője.

Az anyuka, Vaskó Orsolya elárulta, hogy amikor odaérkezett, a kisfia már jobb állapotban volt, de még tele volt a teste kiütésekkel, hólyagokkal, a szeme alatt pedig ödémákkal.

A szülők nem tudtak róla, hogy fiuk bármire allergiás lenne. Dávidra most komoly allergiavizsgálat vár, addig a biztonság kedvéért nem ehet tejet tojást, olajos magvakat, halat és nyers gyümölcsöt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top