nlc.hu
Egészség

Egy 103 éves ikerpár elárulta a hosszú élet titkát

Ez a 103 éves ikerpár elárulta a hosszú élet titkát

Elma Harris és Thelma Barnatt tudhatja a hosszú élet titkát, hiszen az ikrek augusztus 3-án ünnepelték a 103. születésnapjukat.

Az ikrek, Elma Harris és Thelma Barratt szerint a titok nem más, mint a sok étel és az esti pálinka. Az 1919 augusztusában született páros augusztus 3-án ünnepelte a 103. születésnapját egy családi zsúr keretein belül.

Elma, aki fél órával született korábban, Stockportban él. Amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, azt mondta, szeret enni. A  Kirkhamben élő testvére, Thelma számára a választ egy pohárban tálalják – jég nélkül.Esténként iszom egy konyakot és egy limonádét” – magyarázza.

14 éves korukig együtt jártak iskolába – majd csomagolóként és címkézőként kezdtek dolgozni a Smiths Crispsnél. Aztán 21 éves korukban mindketten megházasodtak, éppen a második világháború kitörésekor.

Míg Elma Bill Hewitt asztaloshoz, addig Thelma Joseph Barratt kalaposhoz ment feleségül. Thelma férje, Joseph Olaszországban fogságba esett, és ugyanabban a táborban esett hadifogságba, mint Sir Douglas Bader százados.

Thelmának és Tonynak két gyermeke, öt unokája és öt dédunokája van, míg Elmának szintén két gyermeke, öt unokája és hat dédunokája van. Thelma és Elma sajnos mindketten özvegyek, de gyakran beszélnek telefonon. És most, hogy a koronavírust követő távolságtartási szabályok megszűntek, a pár folytathatja kedvenc tevékenységét: a tengerparti kirándulásokat.

Egy csokor lufi.

Fotó: Pexels

Amikor arról kérdezték, mi a legjobb abban, hogy ikertestvérek, Thelma azt mondta, hogy így mindig volt és van társaságuk.

Elma hozzátette: “Nem volt szükségem haverokra. Mindig ott voltunk egymásnak”

Tudtad? 

Két japán nővér nyerte el a Guinness World Records tanúsítványát 2021-ben, mint a világ legidősebb, élő egypetéjű ikrei. A hölgyek ekkor 107 évesek és 330 naposak voltak. Magyarország legidősebb ikerpárja Sebál Edit és Sebál Teréz 2022 februárjában halt meg. 100 évesek voltak.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top