nlc.hu
Egészség

Kesztyűtartóból kerültek elő egy belga hölgy hamvai

Kesztyűtartóból kerültek elő egy belga hölgy hamvai

Abigél néni maradványait fia hét éve felejtette a Skodában, amit időközben eladtak.

Az elképesztő történet egy álmos, nyár végi napon egy budapesti autókereskedésben indult, majd Brüsszelben ért véget. Főszereplője – persze, szegény Abigél nénin kívül – Balló Márton autókereskedő, vagy ahogy ismerik, Marci, akivel az eset személyesen történt meg, és aki a fekete sztorit megírta totalcar.hu-ra. A férfi munkanap közepén éppen az ebédjét falatozta, amikor a munkatársa, András egy dobozkával lépett elé, amit egy Bel­giumból vásárolt kocsi kesztyűtartójában talált. Első ránézésre egyikük sem tudta, mit tartanak a kezükben.

Régi Skoda felirat.

Fotó: Pixabay

Az újságíró a Blikknek a következő módon idézte fel az eseményeket, 

Akadtak tippjeink, talán bonbont, tengeri sót, esetleg kábítószert rejthet az aprócska skatulya. Volt mellette egy papírfecni is. Némi vizsgálódás után rájöttünk, hogy az importált Skoda kesztyűtartója bizony emberi hamvakat rejt.

Először nem tudták, hogy mihez kezdjenek, de végül úgy döntöttek, riasztják a rendőrséget. A hatóság munkatársai segítőkészek voltak. Azt javasolták, hogy értesítsék az adott ország nagykövetségét és egyúttal arra is kérték az autókereskedőket, hogy majd őket is tájékoztassák a fejleményekről.

A nagykövetség első körben annyit tudott kideríteni, hogy a néhai Abigél néni 2015-ben hunyt el. Ekkor döbbent rá Marci, elképzelhető, hogy a hamvak már hét éve a Skodában lehettek. A fiatalember ezzel párhuzamosan a legnagyobb közösségi oldalon is megpróbálta felvenni a kapcsolatot Abigél néni rokonaival, ők azonban nem válaszoltak a megkeresésére. A forgalmi és a kocsiban hagyott temetési meghívó alapján egyértelműnek tűnt, hogy az urnát a hölgy fia hagyhatta hét évig a kesztyűtartóban.

Nem sokkal később telefonáltak a nagykövetségről és jelezték, hogy Brüsszelből választ kaptak végre. Sőt, már valaki el is indult a hamvakért és két óra múlva valóban egy úr kopogtatott Marciéknál azzal, hogy a nagymamájáért érkezett.

Azt nem lehet tudni, végül mi lett Abigél néni poraival, méltó helyre kerültek vagy sem, de ismerve az előzményeket, remélhetőleg nem maradt egy másik kocsiban, vagy a repülőn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top