nlc.hu
Egészség

Áramütésben halt meg horgászat közben

Horgászat közben ért halálos áramütés egy 55 éves férfit

Tragikus horgászbalesethez riasztották a mentősöket.
horgász

Meghalt horgászat közben egy 55 éves férfi a romániai Vâlcea megyében, miután áramütés érte – számolt be a maszol.ro. A szerencsétlenül járt pecás valószínűleg a botjával vagy a horgával beleütközhetett a magasfeszültségű vezetékbe, ez okozhatta a tragédiát. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Nem ez az első alkalom, hogy áramütés ölt meg egy horgászt. Már idén májusban is történt egy hasonló eset Svájcban, amelynek az apropójából akkor a magasfeszültségű távvezetékek veszélyeire figyelmeztette a horgászokat a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége.

Magyarországon a légvezetékeket a feszültségszinttől függően a talajszint felett 7-15 méteres magasságban helyezik el. A karbonszálas botok az elektromos áramot nagyon jól vezetik. Különösen veszélyesek a hosszabb horgászbotok, így például a spicc- és rakósbotok. Minden gyártó a horgászbot markolati részhez közeli területen matricázott jelekkel figyelmezteti a horgászt a villamoshálózat közelében és zivatar idején történő használat veszélyeire. Karbonszálas horgászbottal való horgászat esetén nemcsak a vezeték megérintése, hanem annak megközelítésekor is életveszélyes helyzetbe kerülhet a horgász, sőt áramütést is szenvedhet, ha nem elég körültekintő.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top