nlc.hu
Egészség

Orvoshiány miatt megszűnik a tüdőgyógyászati ügyelet az Uzsokiban

Megszűnik a tüdőgyógyászati ügyelet a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban

A lépést az intézmény vezetője az orvoshiánnyal indokolta.
Tüdő röntgen.

Az Uzsoki Utcai Kórházban csütörtök után már nem lesz tüdőgyógyászati ügyelet, ezen kívül 34 ágyból 20-at megszüntetnek. A kórház szakorvoshiány miatt kényszerül ezekre a lépésekre – derült ki az RTL Híradójának riportjából. A csatornának nyilatkozó szakértők szerint ezen a területen jelentős a szakorvos hiány.

A kórház orvosigazgatója a változásokról levélben tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központot a közelmúltban. Mint írta, mindössze két tüdőgyógyász szakorvos maradt az intézményben nyugdíjazás és elvándorlás miatt.

Az Uzsoki Utcai Kórház ügyeleti feladatait a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikája veszi át, kérdés azonban, hogy az átalakított rendszer mennyire lesz fenntartható. 

Az RTL Híradó az üggyel kapcsolatban megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, ahonnan azt a választ kapta, hogy az Uzsoki Utcai Kórházban továbbra is folyamatos a tüdőgyógyászati készenlét, illetve a tüdődaganatos betegek ellátása. 

Az intézmény mindent megtesz azért, hogy a szünetelő ellátások újra elérhetőek legyenek.

A riport végén elhangzott, hogy az elmúlt időben szinte minden héten bezárt valahol egy kórházi osztály Magyarországon. Többnyire a szülészetek vannak bajban.

(Fotó: www.uzsoki.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top