nlc.hu
Egészség

Óvszerteszt

280 önkéntes szeretkezett egy kutatásban, meglepő eredményre jutottak

Használati tesztnek is alávetették a gumióvszereket egy nagy, kotonteszt során.
szex

Óvszertesztet tett közzé a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Az olasz partnerük által végzett termékteszt során 15-féle gumit teszteltek. Értékelték a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek elleni védelem hatékonyságát, valamint ellenőrizték a potenciálisan káros összetevők jelenlétét is. Megbizonyosodtak arról, hogy a címkék egyértelműek, nem félrevezetőek és minden szükséges információt tartalmaznak-e. Majd továbbmentek és önkéntesek által végzett használati tesztekkel véleményt mondtak mindegyik termékről.

A teszteredmények azt mutatják, hogy mindegyik vizsgált termék kellőképpen biztonságos, vagyis nem találtak rajtuk mikroszkopikus lyukakat. 

Potenciálisan káros anyagok tekintetében azt mutatták ki, hogy bár 10 mintában nyomokban lágyítószereket és fenolokat találtak, ezek mennyisége jóval a biztonsági határértékek alatt volt, így nem károsítják az emberi egészséget.

Önkéntesek segítségével használati tesztnek is alávetették ezeket a termékeket. A tesztelők állítása szerint az egyik óvszer sem tette kifejezetten kellemetlenné az intim pillanatokat, de megfogalmazódtak azért kritikák:

  • A Fair Squared esetében jobb lett volna, ha több síkosító van rajta.
  • Az óvszerek fel- és levételének kényelmét tekintve a Lidl és a Coop szupermarketek képviselői, valamint a Primex egyik terméke sem brillírozott igazán.
  • Érdekes volt az a tapasztalat, hogy az ultravékony óvszerek nem feltétlenül nyújtanak kellemesebb érzést szex közben, mint a normál vastagságú óvszerek.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top