nlc.hu
Egészség

65 centi magas a világ legalacsonyabb embere

Csak 65 centiméter magas a világ legalacsonyabb embere

Egy húszéves iráni férfi most a világ legalacsonyabb embere a Guiness Rekordok Könyve szerint.

Afshin Esmaeil Ghaderzadeh egy iráni faluból származik, Bukan megyéből, és a Guiness Rekordok Könyve szerint majdnem hét centivel alacsonyabb, mint a kolumbiai, harminchat éves Edward „Niño” Hernandez, aki korábban ezt a rekordot tartotta. Ghaderzadeh szülei szerint a fiuk mindössze 70 dekásan született, és most sem nyom többet 7 kilónál – írja a upi.

Afshin Esmaeil Ghaderzadeh

Ő most a világ legalacsonyabb embere (Fotó: Guiness World Records)

Ghaderzadehnak jó humora van, gyakran szokott viccelődni azzal, hogy tudja, ki a világ legmagasabb embere, és ő simán elférne az egyik tenyerében. A fiatal férfi elé a rendkívül alacsony termete számos akadályt gördít, például kifejezetten nehezen talál munkát, és most reménykedik abban, hogy a világhír talán segít majd neki abban, hogy az élete valamivel könnyebbé váljon, és tudja támogatni a szüleit, akik egész életében nagy gonddal nevelték és vigyáztak rá. Korábban már 54 centis férfit is választottak a világ legalacsonyabb emberének, csakhogy ő még 2015-ben elhunyt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top