nlc.hu
Egészség

Kezelés nélkül gyógyult meg vesebetegségéből

Kezelés nélkül gyógyult meg vesebetegségéből egy 68 éves férfi

Pedig a túlélési esélyei minimálisak voltak, mivel az átültetést is elutasította.
Grace klinika

A 68 éves új-zélandi születésű Peter azt állítja, hogy anélkül sikerült felépülnie a vesebetegségéből, hogy bármilyen kezelést, vagy dialízist kapott volna. A férfi és 38 éves barátnője, Miriam nomád életet élnek, mióta sátrakban aludtak, a saját vizeletüket mosták át, de 2019-ben nyilvánvalóvá vált, hogy Peter egészségével gondok vannak. A férfinek súlyos vérhasa volt, amiről nem vett tudomást, végül kiszáradt és elmondása szerint egyre betegebb lett, ekkor fordult orvoshoz.  

„Amikor megjelent a kiszáradás, az orvos megpróbált behelyezni egy kanült, de nem talált vénákat, mert mind összeestek, nem volt elég vér a szervezetemben. Az eredmény az lett, hogy a vesém összeomlott. Ez elég komoly volt” – meséli a férfi, akinek 2,5 százalékot adtak a túlélésre. 

A diagnózist követően Peter számára egyértelmű lett, hogyha a dialízist választja, akkor kórházhoz lesz kötve, ha pedig veseátültetést kap, akkor immunszupresszív gyógyszereket kell szednie, amitől a szervezete úgy legyengülne, hogy szinte minden kisebb problémája kórházba kényszerítené. Ezért végül úgy döntött, elutasítja a kezeléseket. „Egyszerűen nem láttam magam így élni, azt gondoltam, ha ez lesz, akkor inkább elmegyek. Inkább meghalok, mintsem így éljek.” 

Miriam először nem örült Peter döntésének, még a saját veséjét is felajánlotta, végül mégis belenyugodott az elkerülhetetlenbe.  

Azt persze ők is belátták, hogy az a vándoréletmód, amit korábban éltek, a továbbiakban nem lesz opció, ezért ideiglenesen Bulgáriába költöztek, ott vettek egy kis farmot, saját maguk termesztik a zöldségeiket, bevételük pedig két, Miriam által írt könyvből van, azt élik fel, de ha elfogyna a pénzük, akkor elmennének dolgozni. Peter pedig állítja, hogy sokkal jobban van, mint négy évvel ezelőtt, és bár tudja, hogy nem fog örökké élni, reméli, hogy még egy jó tíz éve van hátra. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top