nlc.hu
Egészség

Súlyos alkoholfüggőséggel kezeltek két kutyát Angliában, egyikük nem élte túl

Alkoholfüggőséggel kezeltek két kutyát Angliában, egyikük nem élte túl

Különleges és szomorú esetről számolt be egy brit állatvédő szervezet.

Gazdájuk halála után Coco, egy kétéves labradorkeverék és egy másik kutya a plymouth-i állatvédőkhöz került. Nem sokkal azután, hogy megérkeztek a menhelyre, mindketten rohamot kaptak. Mint kiderült, az alkoholmegvonástól lettek rosszul, gazdájuk ugyanis rendre elérhető helyen hagyta az italt, mikor aludni ment, a kutyák pedig bele-belekóstoltak. 

Sajnos az egyik kutya elpusztult, és Cocó előtt is nehéz út állt, több héten át szedítívumokat kapott, hogy megóvják az újabb rohamoktól. A menhely a honlapján azt írta, hogy ez volt az első olyan esetük, amely során elvonókúrára volt szüksége egy kutyának. Coco egy hónapon át volt állatorvosi megfigyelés alatt, és szerencsére már nem kell gyógyszereket szednie, sőt, lassan kezd úgy viselkedni, mint egy egészséges eb, írja a 24.hu

Woodside Animal Rescue Trust posztjában arról is írt, hogy míg a kutyának fizikailag sikerült rendbe jönnie, még mindig nagyon szorong, így egyelőre nem áll készen arra, hogy gazdát keressenek neki, de reménykednek abban, hogy hamarosan minden akadály elgördül az örökbefogadás előtt, és Coco egy szerető otthonba kerül. 

Labrador

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top