nlc.hu
Egészség

Szünetelni fog a kardiológiai szakrendelés

Őszig szünetelni fog a kardiológiai szakrendelés a Péterfy Sándor Utcai Kórházban

Orvoshiány miatt fog szünetelni a kardiológiai szakrendelés az egyik budapesti kórházban, ahol napokkal ezelőtt az orvosok is fellázadtak a főigazgató ellen.

Novemberig szünetel a kardiológiai szakrendelés a Péterfy Sándor Utcai Kórházban írja a hvg.hu Neidermüller Péter egyik Facebook-bejegyzése nyomán.

Férfit ápolnak az intenzív osztályon

(Fotó: Getty Images)

Többen jelezték nekünk, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van, majd a kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy november végéig szünetelni fog ez a fajta ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják

– írja a bejegyzésben. 

Neidermüller Péter hozzátette, hogy ennek oka az orvoshiány. 

A kórház körül nem ez az első rendkívüli történés a napokban. A Népszava korábban arról számolt be, hogy a kórházban dolgozó orvosok fellázadtak az új főigazgató ellen, mivel a vezetési stílusát elfogadhatatlannak tartják. 

A bejegyzésből kiderült az is, hogy 2019 óta közel 90 millió forintnyi támogatás nyújtottak a kórháznak, segítették a különböző felújításokat, hozzájárultak az eszközök beszerzéséhez, segítik a műtők fejlesztését, de az orvoshiányt nem tudják megoldani, mivel az a kormány feladata.

A Péterfy ráadásul abban a „különleges” helyzetben van, hogy az új igazgatója a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját hagyta ott ezért az állásért. Tekintettel erre az a legkevesebb, amit elvárhatunk az igazgató úrtól, hogy sürgősen felkeresi a régi-új főnökét, Pintér Sándort és az erzsébetvárosiak érdekében nagyon gyorsan megoldják a helyzetet

– tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top