nlc.hu
Egészség

Kirúgták, mert túl sokat wc-zett munkaidőben

Kirúgták, mert túl sokat ült a vécén munkaidőben

Előfordult, hogy hat órán keresztül trónolt, de az átlaga három óra volt.

Egy kínai férfi, bizonyos Wang beperelte a munkáltatóját, mondván jogtalanul bocsátotta el őt arra hivatkozva, hogy túl hosszú időt tölt a munkahelyi wc-n. A férfi wc-szünetei a munkáltató szerint minimum 47 percesek, maximum pedig hatórásak (!!!) voltak – derül ki az odditycentral beszámolójából.

WC-szünet

Vajon mit csinált ott eddig? (fotó: Getty Images)

Egy anorektális betegség miatti műtét után a férfi fájdalmat és kényelmetlenséget tapasztalt, ezért minden nap átlagosan három-hat órát töltött el a wc-n. Wang korábbi munkaadója azt állítja, hogy 10 nap alatt összesen 22 mosdószünetet tartott, amelyek 47 perc és 6 óra közötti időt vettek el a munkaidejéből. A személyzeti kézikönyv szerint késéssel, a munkahely korai elhagyásával és engedélyezetlen távolléttel indokolható Wang munkaviszonyának felmondása.

Wang még 2014 decemberében esett át a műtéten, és munkaadója azt állítja, hogy szokatlanul hosszú fürdőszobai szüneteket kezdett tartani, miután 2015 júliusában visszatért dolgozni. A férfit  2015. szeptember 7. és szeptember 17. között megfigyelés alatt tartották, ez alatt naponta legalább 3 hosszú mosdószünetet tartott: a cég úgy döntött, nem akarja tovább alkalmazni. Októberben Wang úr eljárást kezdeményezett, hogy visszaállítása a pozícióját a cégnél, de mivel nem tudtak megegyezni, a két fél hosszú évekig húzódó jogi csatározásba kezdett. A jogi procedúra csak idén ért véget, amikor a tiencsini legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a férfi mosdószünetei nem voltak ésszerű és normális fiziológia szükségletek, így nem kapta vissza az állását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top