nlc.hu
Egészség

Kamu mentőautó Budapesten

Kamu mentőautót buktattak le Budapesten

A magáncég autója szirénázva közlekedett a városban a mentőszolgálat emblémájával, de a kocsi közúti forgalomra sem volt alkalmas, a személyzet tagjai pedig nem rendelkeztek egészségügyi végzettséggel.

Több panasz érkezett az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ), hogy az egyik magán mentőszolgálat dolgozói az OMSZ emblémáját a ruhájukon viselve, pénzért szállították haza a betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával.

Ezután az OMSZ főigazgatója felmondta a meglévő megállapodást a szervezettel, megvonta a rendezvénybiztosítási lehetőségüket, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására – számolt be a Facebookon a mentőszolgálat.

Az ügy azonban itt nem ért véget, mert a mentőszolgálat munkatársai később is gyakran látták Budapest különböző pontjain az engedély nélkül szirénázó, esetkocsinak látszó autót.

Az ESET 04 jelű kamu mentőautó

Az ESET 04 jelű kamu mentőautó (Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ezért szerda délelőtt az Országos Mentőszolgálat, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr- főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösen vonta ellenőrzés alá az ESET 04 feliratú járművet.

„Az már a helyszínen kiderült, hogy az autó még közúti forgalomra sem volt alkalmas és annyit szintén tudni lehet, hogy a személyzet tagjai nem rendelkeztek egészségügyi végzettséggel sem” – írja a mentőszolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top