nlc.hu
Egészség

Hegyhátszentmártonban 10 év alatt egyszer járt a mentő

Ebben a magyar faluban 10 év alatt csak egyszer járt a mentő

Egy súlyos flexes baleset volt az egyetlen eset, ami miatt mentőt hívtak a Vas vármegyei településre.
Mentőautó

A Vas vármegyei Hegyhátszentmártonban jár a legritkábban a mentő a magyar települések közül: a 40 fős faluban legutóbb 2021-ben volt szükség az Országos Mentőszolgálat segítségére, de előtte hat éven keresztül nem kaptak onnan riasztást.

A Blikk munkatársai elmentek a településre, ahol mindenki pontosan tudja, miért érkezett a szirénázó mentőautó évekkel ezelőtt. Meg is találták Csabát, aki elmesélte, hogy azon a 2021-es napon flexszel dolgozott, amikor a gép megszorult, majd belecsapódott a vállába, és nagy, mély sebet ejtett. Tíz perc alatt kiért a mentő, és a férfi túlélte a balesetet.

A hat évvel korábbi esetet Sütő József idézte fel. „A flexszes baleset előtt pedig hat éve volt itt a mentő, ami pont hozzánk érkezett. Az anyósom eltörte a lábát nálunk. Combnyaktörést szenvedett, aztán sajnos meghalt” – mondta a 80 éves férfi.

Évente több mint 40 millió kilométert tesznek meg az Országos Mentőszolgálat mentőautói, a legtöbb eset Budapesten és nagyvárosokban történik. Hegyhátszentmárton mellett vannak még olyan települések, ahol ritkán jár mentő. Ilyen Gagyapáti, ahol legutóbb 2019-ben hívtak mentőt, de 2021 tavasza óta Keresztétén és Nemesmedvesen sem szorult senki ellátásra.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top