nlc.hu
Egészség

Nail cycling előnyei

Nail cycling – Miért jó nekünk ez az új trend?

Töredezik, fáj és érzékeny az új manikűr? Valószínűleg pihenésre van szüksége körmeinknek. A nail cycling új trend, amely előtérbe helyezi körmeink egészségét.

Tudtuk, hogy a körömápolást is több szemszögből lehet megközelíteni? A körömszakértők szerint a nail cycling – vagyis az, hogy időnként szünetet tartunk manikűrök között – remek módja annak, hogy megőrizhessük körmeink egészségét. Nem számít, hogy kéthetente vagy akár havonta járunk körmöshöz, az igazság az, hogy mindenkinek szüksége van egy kis szusszanásra.

A köröm is a test fontos része, ezért rá is vigyázni kell. Ugyanolyan ápolásra és gondoskodásra szorul, mint bármelyik másik terület. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit is jelent valójában a nail cycling, és hogy érdemes-e részt venni benne? Cikkünkből kiderül, hogy valóban megéri-e életmódunkba illeszteni ezt az új trendet.

Körömreszelés.

Megérdemlik körmeink is az extra figyelmet

Mi az a nail cycling?

Egy kis szünetet jelent a manikűrök között, hogy körmeink „megpihenhessenek”. Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt nem használhatunk se körömlakkot, se akrilt. Ha körmeink kezdenek fájni, érzékenyek, törékenyek és repedezni kezdenek, az felér egy segélykiáltással, hogy tartsunk egy szünetet.

Milyen előnyökkel jár a nail cycling?

Ha folyamatosan manikűröshöz járunk, és észrevesszük, hogy körmeink gyengébbek vagy könnyen letörnek, több mint valószínű, hogy egy kis pihenésre van szükségük. Kíméljük a körmeinket egy kis időre mindenféle lakktól. Így adhatunk számukra esélyt a regenerálódásra, lehetővé téve, hogy a körömágy begyógyulhasson és erősödhessen. Ez a pihentető lehetővé teszi, hogy körmeink sokkal vastagabban és erősebben nőhessenek vissza, mivel megsérülhettek zselés vagy akril manikűr eltávolításakor.

Ki fontolja meg a nail cyclingot?

Akik körömérzékenységet tapasztalnak, vagy körmeik rossz egészségi állapotát vélik felfedezni, azoknak szinte kötelező pihenőt tartani.

Egyesek úgy találják, hogy körmeik egészségesebbek és erősebbek lesznek, ha védőréteggel óvják őket. Lehet ez lakk, zselé vagy akár SNS por is. Kevesebb törést tapasztalhatunk, ha van egy réteg a körmünkön, amely megvédheti a külső tényezőktől.

Hogyan működik a nail cycling?

Bár nagyszabású produkciónak hangzik, a valóságban igazán egyszerű procedúra. Egy kis szünetet kell tartanunk körmöslátogatásaink között, nagyjából 1-2 hetet néhány havonta.

Extra védelemért ne feledkezzünk meg körmeink megfelelő ápolásról sem. A körömágybőr-olaj használatával a körmeink körüli bőr és maguk a körömágyak is erősek és hidratáltak maradhatnak. Ez az egyik legegyszerűbb dolog, amit megtehetünk a körmeink egészségéért.

Ezek az olajok nem igényelnek 20 perces száradási folyamatot, ráadásul kis kiszerelésben is kaphatóak. Tartsunk mindig egyet magunknál, hogy gyakran alkalmazhassuk, amikor úgy érezzük, hogy körmeinkre ráférne egy kis extra gondoskodás.

A nail cycling tehát mindenkinek való?

Végső soron nem kell nail cyclinghoz folyamodni, ha nincs rá szükségünk. Azonban a körmök ápolása mindenkire ráfér, hiszen hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Hálásak lesznek körmeink a plusz törődésért.

A legfontosabb, hogy mindig hallgassunk testünkre, mert az jelezni fogja, ha szüksége van egy kis pihenőre. Figyeljünk oda az olyan jelekre, mint érzékenység, törékenység, fájdalom, és a szokásosnál gyakoribb törések. Ha az összes, vagy akár csak egy ilyen jelet tapasztalunk, valószínűleg itt az ideje, hogy szünetet tartsunk a körömépítésben vagy -festésben.

(Forrás: Real Simple, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top