nlc.hu
Egészség

Egy 14 éves halálát okozta a világ legcsípősebb chipse.

Egy darab chipset evett meg, belehalt a diák

A legcsípősebb paprikák mixe adja a chips ízét. Azaz csak adta.

A 14 éves massachusettsi Harris Wolobah erős gyomorfájdalmakról panaszkodott az iskolaorvosnak, miután elfogyasztott egy darabot a világ két legcsípősebb paprikájának, a Carolina Reaper és a Naga Viper keverékével ízesített chips termékből. Az orvos hazaküldte az iskolából a fiút, aki pár órán belül eszméletét vesztette, majd a légzése is leállt – írja a Jerusalem Post.

 

A One Chip Challenge egy vörös koponyával felpimpelt,

koporsó formájú dobozban kapható, fogyasztását pedig nem ajánlják gyerekeknek, várandós nőknek és nem egészséges személyeknek sem. Fogyasztása pedig kulináris élvezet helyett sokkal inkább erőpróbának számít, melynek célja az égető érzés minél hosszabb ideig való elviselése. A chips gyártója minden évben új változattal jelentkezik és mindig

nagyon csípős paprikákat használnak alapanyagként.

Harris Wolobah édesanyja most amiatt kampányol a termék visszahívása mellett, mert a csípős chips fogyasztása egészséges ember számára is veszélyes. Azt mondja, Harrisnak nem volt semmi baja, mielőtt megette a halálát okozó ínyencséget. A Global News szerint a terméket a tragikus eset után kivonták a forgalomból az Egyesült Államokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top