Bowlingozni ment, vérmérgezést kapott a tekegolyótól

F.C. | 2023. Szeptember 23.
Majdnem a 33 éves nő életébe került a randi.

Amikor Nikita Harden elment bowlingozni a barátjával, abban reménykedett, hogy egy kellemes randevúban lesz része, ám végül egy életveszélyes fertőzéssel kellett megküzdenie. A kétgyermekes, norfolki anyuka ugyanis megkarcolta a hüvelykujját egy tekelabda belsejében és vérmérgezést kapott. A vágás nem volt nagyobb, mintha papírral vágta volna el az ujját, ám nagyon súlyossá vált.

Már aznap este a szepszis tüneteit tapasztalta magán. A barátja, Jordan volt az, aki felismerte, hogy fertőzésről lehet szó. “Nem éreztem jól magam, fáradt voltam, csak aludni akartam. Kis vörös foltokat látott a karomon, és azt mondta: ha rosszabb lesz, be kell menned a kórházba, mert vérmérgezés lehet. Erre én: Micsoda?!” – mesélte Nikita. Mint kiderült, a barátja olvasott egy cikket a neten a vérmérgezésről, innen tudta, hogy ellenőrizni kell, megjelent-e egy “piros csík” a fertőzött vágástól, harapástól vagy csípéstől. (A horzsolás következtében vérbe kerülő baktériumok által kiváltott gyulladás előrehaladtával – a nyirokerek megfertőződése következtében – megjelenik egy “piros csík” a bőrön). Ez ugyanis a fertőzés jele, és terjed. Önmagában nem a szepszisnek, hanem egy bőrfertőzés jele, amely antibiotikumot igényel. 

Nikita állapota még aznap este tovább romlott, reggelre már nagyon gyenge lett a fiatal anyuka. Az orvosok azonnal beadták neki az első adag antibiotikumot, majd megműtötték a hüvelykujját. “Éreztem, ahogy a csontban kotorásznak. (…) Azt hittem, elájulok. Amennyit csak tudtak, kiszedték a fertőzésből” – emlékezett vissza a fiatal nő, akinek csak a gyerekei jártak az eszében. “Azt kérdeztem: “Mi van, ha nem látom őket többé?” Azon a napon az apjuknál voltak, amikor a barátommal bowlingozni mentem” – mesélte a nő, aki végül sikeresen leküzdötte a fertőzést.

Nikita reméli, hogy történetének a megosztásával felhívja a figyelmet a szepszis veszélyeire: “Ha úgy gondolod, hogy vérmérgezésed lehet, ne habozz kórházba menni! Korábban soha nem foglalkoztam az apró vágásokkal, karcolásokkal, de most már, ha megvágom magam, mindig ráteszek egy kis sebfertőtlenítőt”.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version