nlc.hu
Egészség

Szinte teljesen leáll a belgyógyászat a kistarcsai kórházban

Szinte teljesen leáll a belgyógyászat Pest megye legnagyobb kórházában

A kistarcsai Flór Ferenc kórház komoly bajba került.
Férfi kómában egy kórházi ágyon

Komoly bajba került a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Kunetz Zombor információi szerint. A kórház egyik belgyógyászati osztálya (endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály) teljesen leáll, a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) pedig csak erősen csökkentett kapacitással képes működni – idézi a 24.hu.

A csökkentett működésre átálló osztályok Veresegyházról, Szadáról, Isaszegről, Erdőkertesről és Pécelről egyáltalán nem fogadnak fekvőbetegeket. A fekvőbeteg-ellátás ettől eltekintve is mindenhol legalább részlegesen szünetel. 

Kunetz Zsombor Facebook posztjában a kijelölő határozatot is megmutatta. Eszerint a kardiológia esetében a váci Jávorszky Ödön Kórházat kötelezik a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett kardiológiai betegellátására, miközben ott már

 

2021 vége óta nincs kardiológiai fekvőbeteg ellátás, emberhiány miatt.

A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Pest megye legnagyobb kórháza. Kiesése nemcsak Pest megye, de Budapest ellátását is veszélyezteti. Kunetz szerint ez a kieső funkciókat átvevő intézmények várólistájának a végtelenbe nyújtását, kapacitásaik teljes kizsigerelését jelentheti. Még rosszabb esetben, ahogyan ez a Váci Jávorszky Ödön Kórházba való átirányítás esetén történik, nem létező kapacitásra próbálják átterelni a betegeket – elemezte a helyzetet Kunetz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top