Aktuális

Ámokfutásnak nevezte a hazai egészségügyi válságkezelést az egészségügyi szakértő

Dr. Kunetz Zsombor szerint amatőr módon működik a járvány kezelése.

Dr. Kunetz Zsombor oxyologus szakorvos, egészségügyi szakértő, rendszerfejlesztő, hazai egészségügyet érintő blogot vezet. Most a 24.hu-nak fejtette ki véleményét a hazai járványkezelésről, az ágyfelszabadításról, tesztelésről.

szent lászló kórház karantén kés betegh

Védőfelszerelést viselő nővérek egy kórtermet készítenek elő a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Elmondta az interjúban, szerinte nálunk amatőr módon működik a járvány kezelése.  Az elején nagyon sok adat közzétételét megtagadták, most pedig olyanokat is elmondanak, amiknek csak az a célja, hogy azt sulykolják: ez a vírus akkor veszélyes, sőt csak akkor veszélyes, ha van az embernek valamilyen társbetegsége. Szerinte nem korrekt a tájékoztatás, mégsem lehet vitatkozni az adataikkal, mivel nincsenek pontosabb információk a tényleges számokról.

A Kásler Miklós által kért ágyfelszabadítás kapcsán elmondta, a rehabilitációs intézetekhez nem szabadott volna így hozzányúlni, ráadásul ilyen gyorsan, mindössze nyolc nap alatt. A járvány idején ráadásul nincs annál rosszabb, mint hogy a betegeket egy olyan ápolónő vagy gyógytornász lássa el, aki minden beteget körbejár, és azok családtagjaival is találkozik. Egy kórházban az ápoló a saját környezetével ugyan találkozik, de látogatási tilalom idején nem érintkezik az ápoltak családtagjaival. A legrosszabb az egészben mégis az, hogy semmiféle védőháló nem áll a családok rendelkezésére. Szerinte egyébként ennyi kórházi ágyra akkor sem lenne szükség, ha nagyon bedurvulna a járvány: “ahhoz úgy be kellett volna durvulnia, hogy több millió fertőzött legyen idehaza, ám az egész világon látunk négymillió fertőzöttet.

Az interjú végén megjegyezte, hosszú távon nem tartja fenntarthatónak a bezártságot. “Szerintem a távolságtartással, kiterjesztett szűréssel és maszkkal kicsit el lehetne engedni a gyeplőt” mondta.

A teljes interjút a 24.hu oldalán olvasatjátok.

Legfrissebb híreink a magyar kórházakból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top