nlc.hu
Egészség

A 8.-ról kiugrott Tamás

Szerelmi bánatában kiugrott a nyolcadikról a 15 éves Tamás, csodával határos módon túlélte

A szülők azonnal a gyermekük segítségére siettek.

Öngyilkosságot kísérelt meg egy 15 éves fiú Zuglóban, miután a barátnője szakított vele. Társasházuk nyolcadik emeletéről ugrott ki Tamás, csodával határos módon túlélte a zuhanást – írja a Metropol. A szerencséjéhez az is hozzájárulhatott, hogy a napokig tartó esőzések következtében fellazult földes területre esett, nem pedig a fél méterrel arrébb levő aszfaltra.

Életveszélyes állapotban szállították a mentők kórházba. Többször megműtötték, eltávolították az egyik veséjét és a lépét.

Tamás az ismerősök szerint rendezett családból származik. Népszerű, szeretetteljes fiúként ismerték meg az iskolában, sokan kedvelik.

Barátai nem haragszanak a volt barátnőjére. „Azt üzenjük neki, hogy ne hibáztassa magát! (…) Tény, hogy egy gyönyörű lányról van szó, ezért érthető, hogy Tamás elkeseredett, de ettől még nem kellett volna megpróbálnia eldobni az életét” – mondta egyikük.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Korábban már többször írtunk a tinik mentális egészségéről. A szakemberek szerint az eddigitől eltérő viselkedésformák mindig árulkodók lehetnek. Ha a gyerekünk egyik napról a másikra befordul, a nyugodt természete ellenére kimondottan ingerlékeny lesz, akkor mindenképpen arra kell gyanakodni, hogy valami negatív esemény történt az életében. A statisztikák szerint a 15−29 évesek körében a közlekedési balesetek után az öngyilkosság a második leggyakoribb halálok.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top