nlc.hu
Egészség

Ételmérgezést kapott egy fiatal miután ellopta lakótársa tojásait

Ellopta a lakótársa ételét, most azzal vádolja, hogy direkt megmérgezte

Az egyik fiatal rendszeresen megdézsmálta lakótársának ételeit, azonban az egyik nap ételmérgezéssel került kórházba. Úgy véli, hogy ez nem véletlen.

Egy Reddit-felhasználó a napokban fedte fel történetét, mégpedig azzal a céllal, hogy kikérje a csatornán résztvevők véleményét. Elmondása szerint egy véletlennek köszönhetően megmérgezte szobatársát. 

A nevét elhallgató 19 éves tinédzser nemrég költözött egy új lakásba, aminek hűtőjéből rejtélyes módon állandóan eltűnt az étele. Kezdetben azt hitte, hogy pusztán tévedésről van szó, azonban valaki az általa meghagyott maradékot is megdézsmálta, így egyre gyanúsabb lett a dolog. Egyértelművé vált, hogy a “tettes” szándékosan csinálta. Ezen felbuzdulva a fiú úgy döntött, hogy szóvá teszi problémáját, így megkérte lakótársait, hogy mielőtt hozzányúlnának mindenképpen kérdezzék meg. Ennek ellenére egyikük sem ismerte be, hogy ludas a dologban, szóval nem kellett sok hozzá, pár nap múlva újra akcióba lépett az ételtolvaj. 

Lakótársak a konyhában

Azzal vádolja lakótársát, hogy megmérgezte (Fotó: Getty Images)

Egyik nap a fiú azonban éppen hazafelé tartott, amikor kukabúvárkodás közben egy dobozt talált benne ép tojásokkal, amihez némi kenyér is társult. Haza is vitte a tojásokat, hogy mielőtt elfogyasztja víz segítségével megbizonyosodjon arról, hogy biztosan nem romlottak-e a tojások. Mivel már késő este volt és túl fáradt volt a művelethez úgy döntött, hogy inkább hűtőbe teszi és majd másnap próbálkozik vele. Utólag megtudta, hogy másnap az egyik lakótársa annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni. Mivel a tojásai ekkorra már eltűntek a hűtőből és a héját is csak a kukában találta meg, szinte egyértelmű volt, hogy ki a tettes, hiszen volt némi esély arra, hogy a kukából szerzett tojás romlott. Mikor lakótársa hazaért a kórházból rögtön kérdőre vonta, azonban mindent letagadott. 

Akkor azt mondtam, hogy rendben, de remélem, hogy az aki megette, az nem lesz olyan beteg, mint ő mert a tojásokat egy kukában találtam

– mesélte. 

Kétség sem fér hozzá, hogy a lakótársa álla szinte azonnal leesett, majd arcát elöntötte a düh. 

 „Dühös lett és azt mondta, hogy lehet, hogy véletlenül elfogyasztotta az ételt, mivel nem figyelt oda, de nem emlékszik pontosan. Azzal vádolt, hogy megmérgeztem” – írta. 

Lakótársa azzal érvelt, hogy egészségügyi kockázatot jelent ilyen ételt bevinni a lakásba anélkül, hogy előtte figyelmeztette volna a vele egy háztartásban élőket. Az incidens óta pedig szinte egy lakótársa sem szól hozzá a fiatal fiúhoz. 

 „Egy részem úgy érzi, hogy nem volt hiba, hiszen a saját ételemről van szó, amiket én szerettem volna megenni. Nem gondoltam, hogy figyelmeztetnem kell arra az embereket, hogy ne egyék meg, ami nem az övék. Másfelől felelősnek érzem magam amiatt, hogy megbetegedett.”

Sokan azzal gyanúsították a fiút, hogy direkt szerette volna megmérgezni lakótársát, azonban a fiatal azt mondja, hogy gyakran visz haza olyan ételt, amelyik a kukából származik, azonban szerencsére eddig semmi baja nem lett tőle. Hozzátette, hogy ha a szobatársa nem ette volna meg a romlott tojásokat, vélhetően most ő került volna a sürgősségi osztályra. 

A kommentelők többsége azonban úgy gondolja, hogy a fiú egyáltalán nem hibázott. Az egyik felhasználó például ezt írta: 

 „Ha a lakók a közös étkezési rendszert részesítik előnyben, lehetőségük lett volna megbeszélni veled. Arra is megkérhettek volna, hogy címkézd fel az ételt, nehogy véletlenül összekeverjék a dolgokat, de úgy tűnik nem éltek ezzel a lehetőséggeé.  Ez nekem karmának hangzik” – összegezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top