nlc.hu
Egészség

Friss hírek Ferenc pápa állapotáról

Nincs jól Ferenc pápa, egyik munkatársa olvasta fel a szentatya vasárnapi beszédét

Orvosi kivizsgáláson vett részt, megvan az eredmény.

Tüdőgyulladásos tünetek miatt Ferenc pápa tovább gyengélkedik, így egyik munkatársa olvasta fel az egyházfő üzenetét vasárnap – írja az MTI.

A Szent Péter téren álló óriáskivetítők és az élőben sugárzó televíziócsatornák délben nem az apostoli palota ablakát mutatták, ahonnan a pápa vasárnapi beszédét szokta mondani. Az üzenetet a pápa lakhelyeként ismert Szent Márta házból sugározták; Ferenc pápa mellett Paolo Braida, a szentszéki államtitkárság egyik titkára, a pápai beszédek szövegírója foglalt helyet, és ő olvasta fel Ferenc pápa szavait. A pápa – a felolvasott beszéd szerint – azért nem tudott megjelenni az ablakban, mert tüdejében gyulladást mutattak ki.

Ferenc pápa

Ferenc pápa a szegények világnapja alkalmából tartott szentmiséjén 2023. november 19-én – Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Az egyházfő szombaton lemondta összes programját, a Vatikánhoz közeli Gemelli klinikán szűrővizsgálatot végeztek rajta, amelynek eredménye negatívnak bizonyult.

Ferenc pápa korábban bejelentett programja szerint december 1. és 3. között részt vesz Dubajban az ENSZ COP28 klímakonferencián, ahol várhatóan csaknem egész nap kétoldalú találkozókat tart a világ jelen lévő vezetőivel.

A 86 éves Ferenc pápa november elsején a RAI olasz közmédiának adott televíziós interjúban jónak nevezte egészségi állapotát. Hangoztatta, hogy műtétei ellenére mindent ehet, és a térdfájása is csökkent. A pápa utoljára idén nyáron, júniusban szorult belgyógyászati műtétre: hasi sérvvel operálták meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top