nlc.hu
Aktuális

Ferenc pápa audiencia közben vette fel a telefont

Ferenc pápa az audienciája közben vette fel a telefont

A rejtélyes telefonálóval még ilyenkor is hajlandó volt beszélni a pápa, aki több mint egy percig várakoztatta meg a tömeget.

Ferenc pápa szerdán megszakította heti audienciáját, hogy telefonon beszéljen valakivel; a katolikus egyházfő több mint egy percig várakoztatta az embereket a Szent Péter téren – írja a Reuters.

Ferenc pápa telefonon beszél a heti általános audiencián a Szent Péter téren a Vatikánban 2023. május 17-én

Ferenc pápa telefonon beszél a heti általános audiencián a Szent Péter téren a Vatikánban 2023. május 17-én (Fotó: Andreas SOLARO / AFP)

Az esetről készült videófelvételen látható, hogy egyik segédje átnyújt egy telefont a pápának, elhúzza előle a mikrofont, majd int egy férfinek – akinek felolvasást kellett volna tartania –, hogy várjon.

A közjátékból a vatikáni közvetítésben semmi sem látszott, mert a kamerák a pápáról a tömegre kapcsoltak. A vatikáni sajtóhivatal nem válaszolt a hívással kapcsolatos kérdésekre, így nem tudni, hogy kivel beszélhetett a 86 éves egyházfő, aki a napokban megígérte, hogy imádkozni fog a papi pályát elhagyó Hodász Andrásért.

Miközben Ferenc pápa korábban kritikusan nyilatkozott a mobiltelefonokról, és figyelmeztette a hívőket, hogy ne váljanak telefonfüggővé, a mostanihoz hasonló esetek már előfordultak vele. 2021-ben legalább kétszer mentette ki magát, hogy telefonáljon az audienciája végén, miközben a papok sorban álltak, hogy üdvözöljék őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top