nlc.hu
Egészség

Immunerősítő ital

Immunerősítő csodaszer, hogy megelőzd a megfázást

Egy olyan immunerősítő ital receptjét hoztuk el neked, amiből napi egy adag megvéd a potenciális megfázástól. Kezdd ezzel a napod!

Megvan Barney Stinson hiper-szuper, minden bajra gyógyírt hozó elixírje az Így jártam anyátokkalból? Na, hát valami ilyesmire lesz szükséged, ha szeretnéd túlélni a már most ezerrel dübörgő megfázásszezont. A mi részünkről nagyon szívesen tennénk parkolópályára idén az orrdugulással, torokfájással és általános rossz közérzettel járó időszakot, amin szinte kötelező jelleggel gyakorlatilag mindenki átesik.

Így jártam anyátokkal

Így jártam anyátokkal (Fotó: Richard Cartwright/CBS via Getty Images)

Természetesen mindent megteszünk az egészségünk megőrzése érdekében, de az ilyen hónapokban az általános vitaminok szedése, az egészséges étkezés és az a bizonyos napi egy alma már nem elég. Úgy érezzük, egy Stinson Gyógyelíxirre lenne szükségünk, ami ezúttal nem másnaposság, hanem megfázás ellen készült, hogy ezzel támogassuk meg az immunrendszerünk védekezőképességét. 

Szerencsénkre ezzel a kívánságunkkal nem vagyunk egyedül. A TikTokon több mint egy millióan tekintették meg azt a minden jóval megtömött immenerősítő ital receptet, amit kis porciókba öntve minden reggel mintegy egészséges felesként lehúzhatsz. (Koffeinfüggők haragját megkockáztatva halkan jegyezzük meg, hogy akár kávé helyett is.) A receptet az @anitasdelightsrecipes felhasználónevű TikToker osztotta meg. Mutatjuk, mire lesz szükséged:

  • 1 bögre víz
  • 6 mandarin vagy 2 narancs 
  • 1 citrom
  • egy kis gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • 1/4 teáskanál fekete bors

A hozzávalókat, a fűszereken kívül (hogy később ne akadjanak fent a szitán) tedd egy turmixgépbe és alaposan mixeld össze. Ezután szűrd le, add hozzá a fűszereket, és mixelj egyet rajta megint. Oszd el az italt kis palackokba, egy nagy tárolóba, esetleg fagyaszd le jégkockákra. Ez utóbbi esetben csak forró vízzel kell nyakon önteni reggelente, hogy megkapd a saját immunerősítő teád.

@anitasdelightsrecipes

Let’s make Wellness ginger shots! Get the recipe in my IG bio! #tiktokcooks #fyp #viral #tiktokrecipes #gingershots #wellnessshots #healthyrecipes #immuneboost

♬ Hey It’s Me – Official Sound Studio

Ha van kedved, ízesítheted mézzel, tehetsz hozzá még fokhagymát, répát vagy almát – ezeket tanácsolják legalábbis a kommentelők. Bármivel is egészíted ki a receptet, az egészséges összetevők biztosan felveszik a harcot az immunrendszered védelmében!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top