nlc.hu
Egészség

Agyvérzése után újra beszélni és írni tanult Kozso

Kozso az agyvérzése utáni időszakról: „Úgy tanultam kimondani a betűket, mint egy hatéves”

Tíz évvel a történtek után az énekes még most is minden nap gyakorol, hogy szebben tudjon beszélni.

Általános iskolai tankönyvekből tanult meg újra beszélni és írni Kozso, aki 2014-ben két agyvérzésen is átesett. Kómába került, aneurizmaműtétet hajtottak végre rajta, ám felgyógyult a betegségből, de mindent újra kellett tanulnia – írja a Blikk.

Kozso,

Kozso és fiatal kedvese, Ágica – Forrás: TV2 / Párharc – videó

“Naponta gyakorlok, mindennap próbálok szebben beszélni. (…) Minden napom arról szól, hogy szebben tudjak beszélni” – vallotta be az énekes. Elmondása szerint a műtét után magára maradt, mivel elhagyta az akkora barátnője, így egyedül kellett újraépítenie magát. “Volt egy remek orvoscsapat, ők segítettek: elhozták az első, második, harmadik, negyedik osztályos tankönyveket, és úgy tanultam kimondani a betűket, mint egy hatéves. Tíz éve gyakorlok” – mesélte.

Kozso 2 éve van együtt új kedvesével, a 22 évvel fiatalabb Ágicával, aki a gyógyulásban is segíti. “Nagyon sok mindenben mellettem van, szól, hogy mondjam el szebben a mondatot vagy ismételjem meg újra. Sokat gyakorol velem” – árulta el az énekes, aki a szerelmével tavaly megmérette magát a Párharc című műsorban. A reality-ben is szóba került élete legnehezebb időszaka. “Őszintén, én nem gondoltam erre évek óta, tulajdonképpen nem is jutott volna eszembe magamtól, ha nem hozzák fel a többiek. Már könnyen beszélek róla egyébként, az idő sokat segített ezen. Túl vagyok rajta, de azt sosem felejtem el, hogy milyen törékeny az élet. Bárkivel megtörténhet a baj, egy pillanat alatt. Én hálát adok az életemért”nyilatkozta akkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top