nlc.hu
Sztárok

Kozso gyógyulása az agyvérzésből

Kozso: “6 éves vagyok” – agyvérzése és kómája után még most is órákat tanul naponta az 56 éves énekes

Kozsónak még 10 év kell ahhoz, hogy újra úgy beszéljen, mint régen.

Két agyvérzés, két aneurizma és kóma után Kozsónak mindent újra kellett tanulnia. Műtétje után nem tudott beszélni, nem tudott felállni. Ebből az állapotból építkezett újra, és szerencsére mostanra már nagyon jól ki tudja fejezni magát. Hat évvel ezelőtti műtétjekor azt mondta a professzor – aki megmentette az agyát -, hogy körülbelül még 10 év kell ahhoz, hogy ugyanúgy tudjon beszélni, mint korábban. Mindez az énekesnek a Life TV Ébredj velünk! Extra című műsorban adott interjújából derült ki.

Kozso

Kozso csodaként éli meg a felépülését – Forrás: Life TV / Ébredj velünk! Extra – videó

A 24 órából nálam 8-10 óra csak iskola. Naponta reggeltől gyakoroltam a beszélgetéseket. Mindazt, amit meg kellett tanulni. Nehéz elmondani ezt a dolgot, tényleg. 6 éves vagyok. Nem annyi vagyok, természetesen. De amikor elkezdődött az egész életem, akkor úgy kezdtem, mintha akkor születtem volna. Tényleg olyan, mint egy újjászületés” – vallotta be az 56 éves énekes, akinek a kómából való ébredése után mindent – a járástól az evésen át a beszédig – a nulláról kellett újra tanulnia. 

Az életmódot váltó Kozso úgy érzi, mióta újjászületett, érzékenyebb, gyermekiesebb lett. Ezt leszámítva ugyanaz az ember, aki korábban volt. Párja és lánya mindenben támogatja. “A kedvesen adott újra esélyeket azzal, hogy én építsek saját magamnak. Azt a férfit akarja látni, ami voltam előtte 10 évvel, és nem azt, aki 6 évvel ezelőtt még beszélni sem tudott, sem sétálni, sem futni” – mondta el.

Olvass még Kozsóról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top