nlc.hu
Sztárok

Kozsó áramlopási ügye

Folytatódott Kozsó áramlopási ügye – a koronatanú meglepő dolgokat mesélt

A koronatanú meghallgatásával folytatódott Kozso áramlopási ügye. Az egykori barát mindent részletesen elmesélt, amiért a zenészt akár börtönre is ítélhetik.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott Kozso áramlopási ügye. A koronatanú részletesen elmesélte, szerinte miként lophatott áramot a zenész a teázójába. Kozso korábban ártatlannak vallotta magát, de az egykori barát vallomása fontos, az ügy kimenetelének szempontjából.

A vádirat szerint 2013 nyarától a Zöld teknős barlangja nevű teaházban ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott. A hely papíron nem, de ténylegesen a zenész irányítása alatt működött.

„Akkor vettem át az üzlet vezetését, amikor Kozso Amerikában volt, hívott, hogy az elődömben nem bízik, mert beengedte a gázóra-leolvasót… Barátként segítettem őt a hat évvel ezelőtti agyműtétje után” – mondta a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a férfi, aki korábban jó kapcsolatot ápolt a zenésszel. A Blikk azt írja, az ügy koronatanújának az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeztek a szolgáltatótól. Emellett Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található.

kozso

Kozso korábban ártatlannak vallotta magát (Fotó: Ámokfutók hivatalos Facebook-oldala)

„Amikor elöntötte a víz egy nagy esőzés után a pincét, áramtalanítottunk, mégis szikrázott a vezeték, azaz volt áram az üzletben. Ekkor vált világossá, hogy valami nem stimmel” – mondta a férfi, aki látta, hogy Kozso pénzt ad egy piros szerelőtáskás ismeretlen férfinak. A barátból lett koronatanú saját maga védelmében jelentette fel a zenészt. 

Kozso nem vett részt a tárgyalásán. Az ügyészség korábban 1 év 4 hónap, végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a zenészre, így ha bűnösnek is találják, valószínűleg nem kell majd börtönbe vonulnia.

Olvass még Kozsóról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top