nlc.hu
Egészség

Nem fizetnek neki kártérítést az égési sérüléseire

Sav robbant Viktor arcába a munkahelyén, nem hajlandó kártérítést fizetni a cég

Gyógyulására eddig 5 millió forintot költött a saját zsebéből.

Kénsav robbant egy fiatal férfi arcába egy szolnoki savgyárban. A 28 éves Bartók Viktor még tavaly márciusban szenvedett horrorbalesetet a Bige Holding Kft. szolnoki kénsavgyárában, amikor minőségellenőrzést akart végezni az egyik elkészített vegyületen. Az eszköz viszont nem működött jól, a sav pedig az egész testén brutális égési sérüléseket okozott. Viktor az előírásnak megfelelően ugyan viselte a védőfelszerelését, másod-és harmadfokú sérüléseket szenvedett az arcán, a bal karján, a combján és a lábszárán is. Megsérült a szaruhártyája is, a felszabaduló gázoktól pedig a tüdeje is megégett.

savbaleset,

Horrorsérülést szenvedett Viktor – Forrás: TV2 / Tények – videó

A férfi élete egy pillanat alatt romba dőlt. Mára az olyan hétköznapi dolgok is nehezére esnek, mint az evés. „Ha a levest eszem, akkor ezt megelőzően ujjal be kell nyúlnom a számba, és ki kell nyújtanom a számat, hogy elég nagyra tudjam nyitni ahhoz, hogy a kanál beférhessen” – panaszolta a Tényekben.

savbaleset

Még a levesevés is fájdalmas számára – Forrás: TV2 / Tények – videó

Viktor a gyógyulására eddig összesen 5 millió forintot költött, ennek azonban még nincs vége. Plasztikai műtétek hosszú sora vár még rá, amiknek szintén többmilliós költségei vannak. A férfi kártérítést szeretne, a munkaadója viszont egyáltalán nem hajlandó vele szóba állni, lassan egy éve halogatják a tárgyalásokat.

Ügyvédje szerint a kártérítés nagyságának 100 milliósnak kellene lennie. Továbbra is abban reménykednek, hogy a cég egy év halogatás után felveszi a férfivel a kapcsolatot.  

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top