nlc.hu
Egészség

Veszprémi kórház onkológia

Összeomlott a veszprémi kórház informatikai rendszere

A veszprémi kórház onkológiai osztálya nem tudta ellátni a rákos betegeket.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház onkológiai osztályának informatikai rendszere összeomlott a múlt héten, ezért az orvosok sem tudták ellátni a betegeiket. Link Zsuzsanna az ATV-nek elmondta: férje ősszel kezdett meg egy 12 alkalmas kemoterápiát a veszprémi kórház onkológiáján. Február elsején a hetedik kezelésre érkeztek, ahol 2-3 órányi, a leleteikre való várakozás után közölték velük, hogy csak két hét múlva lesz lehetőség a kezelés igénybevételére.

Összeomlott a veszprémi kórház informatikai rendszere

Tájékoztatást az okokról nem kaptak

csak azt látták, hogy az orvosok idegesek. Volt doktor, aki közölte, hogy problémák vannak a rendszerrel és egyelőre nem tudják elemezni a vérvételt. Így viszont azt sem tudják megállapítani, hogy ki mehet egyáltalán a kezelésre. A kezelőorvos később elmondta nekik, hogy technikai okok miatt maradnak el a kezelések; a rendszer összeomlása miatt nem tudták kiértékelni a férje máj- és vesefunkcióit.

Az asszony szerint körülbelül 80-100 beteg várt

a kezelésre aznap, köztük sugárkezelésre várakozók is. Az orvosok is megdöbbentek, minden beteggel közölték, hogy sajnos nem tudják biztosítani a kezeléseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top