nlc.hu
Egészség

Tudnivalók a a hialuronsavas bőrfeltöltésről

5 dolog, amit még nem tudtál a hialuronsavas bőrfeltöltésről

Sima bőr, dús ajkak: vannak, akiknek mindez természetes, míg másoknak szükségük van feltöltésre a vágyott hatás kedvéért. Íme öt dolog, amit tudnod kell a hialuronsavas bőrfeltöltésről.

A hialuronsavas bőrfeltöltés során a hialuronsavat kis mennyiségben, főként egy nagyon finom tűvel fecskendezik a bőr alá. A töltőanyag térfogatot ad a bőrnek, feltölti és kisimítja a ráncokat anélkül, hogy megváltoztatná a természetes megjelenést.

Az injektálható hialuronsav (HA) egyfajta ideiglenes bőrfeltöltő anyag, amely a bőrbe befecskendezve vonzza a vizet, ami segít helyreállítani a térfogatot, újjáteremteni az elveszett struktúrát, és pótolja a szervezetünk természetes HA-forrásait. Ez pedig csökkenti az arc általános beesett vagy megereszkedett megjelenését, újjáéleszti a bőrt, valamint enyhíti a ráncok általános megjelenését.

1. A hialuronsavból készült töltőanyagok a legjobbak

Az első és legfontosabb leszögezni, hogy a bőrfeltöltő anyagok nem azonosak az olyan neurotoxinokkal, mint a botulinum. Az utóbbi típus „lefagyasztja” az izmokat a ráncok csökkentése érdekében, míg a töltőanyagok a ráncok feltöltésével simítják ki a bőrt. Régebben a kollagén volt a leggyakoribb, de manapság a legtöbb töltőanyag hialuronsav-alapú. A nedvességraktározó képességének köszönhetően a hialuronsav felelős a bőr hidratált megjelenéséért. Helyileg hidratálásra használják, de egy krém vagy szérum nem képes helyreállítani az elveszett térfogatot – erre csak az injekcióban befecskendezhető hialuronsav képes.

2. Egyetlen injekció több hónapig simábbá teheti a bőrt

Az egyik oka annak, hogy az injektálható hialuronsav-alapú bőrfeltöltő anyagok egyre népszerűbbek, az, hogy egyetlen látogatás az orvosnál elég lehet ahhoz, hogy csökkenjenek a ráncok és simábbá váljon az arc. Az eredmény általában 9-12 hónapig tart, az injekció beadásának helyétől függően. Kutatások szerint a hialuronsav-injekciók serkenthetik a kollagéntermelést, ami hosszú távon frissebbnek, fiatalosabbnak tűnő bőrt eredményez. Idővel a hialuronsavas töltőanyag lebomlik és felszívódik, akárcsak a bőrben természetesen előforduló hialuronsav.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

3. A jó feltöltés természetes

Szakszerűen befecskendezve a töltőanyagnak természetesnek kell tűnnie, úgyhogy ha valakinél messziről feltűnik, hogy töltve van a szája vagy az arca, akkor nem jó munkát végeztek rajta a feltöltés során. „A változások, amelyeket el tudunk végezni, olyan finomak, hogy senki sem veszi észre – nyilatkozta Dr. Ava Shamban, Los Angeles-i bőrgyógyász. – Az észrevétlenség, természetesség a cél.”

4. A töltőanyag használható megelőzésre is

Bár egyáltalán nem szükséges, hogy már az első ránc megjelenése előtt bárki rohanjon töltőanyagért, most már egyre fiatalabb korban kezdik el az emberek a kezeléseket. Az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery szerint 2015-ben az arcplasztikai sebészek többsége a 30 év alatti páciensek számában tapasztalt növekedést a kozmetikai műtétek vagy injekciós kezelések terén.

A viszonylag fiatalon történő kezdésnek lehetnek előnyei is a szakemberek szerint. „Ez személytől függ, de szerintem a korábbi időpont jobb – mondta Shamban. – A pácienseimet vizsgálva egyértelmű, hogy azok, akik korábban kezdték a töltést kis mennyiséggel, másképp öregednek, mint azok, akik később jöttek hozzám töltésre. Sokkal jobb a megelőzés, mint a korrekció.”

5. A hialuronsavas töltés után nincs szükség felépülési időre

A hialuronsavas bőrfeltöltő kezelés után még aznap visszatérhetsz a mindennapi tevékenységeidhez vagy munkádhoz, amely nem tartalmaz fizikai aktivitást vagy napozást. A kezelést követően a kezelt területtől függően jelentkezik néhány, az injekcióval kapcsolatos általános hatás, mint például duzzanat, bőrpír az injekció beadásának helyén, és egyeseknél enyhe véraláfutás is előfordulhat. Sokaknál nem maradnak látható nyomok, és a bőrpír és a véraláfutás egy-két héten belül elmúlik.

Ha hiarulonsavas bőrfeltöltés mellett teszed le a voksodat, nagyon fontos, hogy a kezelésekben jártas és megfelelő végzettséggel rendelkező szakembert, illetve megbízható szolgáltatót válassz. A nem kellő körültekintéssel elvégzett esztétikai beavatkozások ugyanis a félresikerült optikai eredményen túl komoly egészségkárosodást is okozhatnak.

 

A cikk létrejöttét a Juvederm támogatta.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top