nlc.hu
Egészség

Jelek, hogy egy öreg lélek lakozik benned

8 biztos jel, hogy egy öreg lélek lakozik benned

Élvezed az egyedüllétet, nem érdekelnek a luxuscikkek vagy szenvedsz egy bájcsevej közben? Ezek a jelek mind arra utalhatnak, hogy egy öreg lélek lakozik benned!

Előfordult már valaha veled, hogy öreg léleknek neveztek, vagy esetleg te magad érezted úgy, hogy nem vagy egy szintben a korodbeliekkel? Bármelyik opció is igaz rád, azt tudnod kell, hogy az, hogyha így vélekednek rólad, vagy te így vélekedsz saját magadról, az nagyon sokféle dolgot jelenthet.

Egy öreg lélek ugyanis (akinek a szíve és az elméje is öreg) egyszerűen teljesen más, mint a többi ember. Ezek az emberek ugyanis nem úgy élik az életüket, ahogyan a nagy többség, hanem a saját útjukat járják és az életszemléletük is sokkal mélyebb, mint a környezetükben élőknek. Néhányan úgy gondolják, az öreg lelkek olyan reinkarnálódott lelkek, akik már több száz évet is leéltek már ezen a bolygón. Azonban nem feltétlen kell beemelni a reinkarnációt a témába, lehet régi lelkekről beszélni anélkül is, hogy hinnénk az újjászületésben. A bölcsesség és az érettség ugyanis rengeteg dolgon keresztül megmutatkozhat az életünkben. Az alábbiakban te is megismerheted, hogy mik azok jelek, amik arra utalhatnak, hogy benned is egy öreg lélek lakozik.

Számos jele lehet annak, hogy öreg lélek lakozik bennünk (Fotó: Getty Images)

Számos jele lehet annak, hogy öreg lélek lakozik bennünk (Fotó: Getty Images)

Élvezed a magányt

Míg a legtöbb ember vágyik arra, hogy állandóan mások társaságában legyen és nem igazán szeret hosszabb ideig egyedül lenni, addig az öreg lelkek számára mindez nem okoz problémát. Sőt! Inkább üdítőnek találják az egyedüllétet. Magányukban persze nem a falat bámulják, inkább valamilyen kreatív tevékenységet folytatnak, fejlesztik magukat, olvasnak, álmodoznak vagy egyszerűen csak elmélkednek. Ha tehát azon kapjuk magunkat, hogy nem gyötör minket a FOMO (félelem a kimaradástól) érzés egy egyedül töltött este után, hanem élvezzük a saját társaságunkat, akkor nagyobb esélyünk van arra, hogy öreg lelkek legyünk.

Az anyagi javak nem sokat számítanak neked

Kétségtelen, hogy egy olyan világban élünk, ahol hatalmas szerepe van a megítélésünkben a minket körülvevő tárgyaknak. Gondoljunk csak a luxus házakra, a sportautókra, a menő telefonokra és elektromos kütyükre vagy a márkás ruhákra és táskákra. Ha azonban ezek a dolgok abszolút hidegen hagynak bennünket és a pénzünket inkább utazásra vagy a mások megsegítésére fordítjuk, mindezek mellett pedig úgy gondoljuk, hogy az élet nem a luxuscikkek birtoklásával kezdődik, akkor valószínűleg öreg lelkek vagyunk.

Mély kapcsolatok kialakítására törekedsz

Az öreg lelkek nagy bajban vannak akkor, ha üres csevegésről van szó. Ezek az emberek ugyanis nem tudnak órákig beszélgetni az időjárásról vagy a reggeli dugóról. Ehelyett mélyebb és tartalmasabb beszélgetésekre vágynak. Az öreg lelkek tehát azok, akik előbb terelik a témát egy beszélgetés során a családi kapcsolataidra, álmaidra és félelmeidre, semmint a korábban említett beszédtémákra.

Magas az empátiaszinted

Az a képesség, hogy figyelembe vesszük mások tapasztalatait és átérezzük azt, amit ők éreznek, szintén egy jel lehet a megállapításban. Az öreg lelkek ugyanis hajlamosak lehetnek arra, hogy magukra vegyék mások problémáját. Ugyanakkor ezek a fájdalmak egy olyan terhet róhatnak a lelkükre, amelyekkel nehéz lehet megbirkózni.

Úgy érzed, elszakadnál a modern világtól

Az öreg lelkek nem csak az anyagi javakat halmozását utasítják el, de a mai modern technika vívmányait is. Tehát ha telefonálás vagy üzengetés helyett inkább a személyes találkozók híve vagy, akkor valószínűbb, hogy te is ebbe a kategóriába tartozol.

Nagyon intuitív vagy

Ha úgy érzed, hogy bátran hagyatkozhatsz a megérzéseidre és szinte tökéletes pontossággal érzed mások rezdüléseit és energiáit, akkor nagy valószínűséggel te is öreg lélek lehetsz. Sőt, ezek a lelkek azt is megérzik, hogy az előttük álló életút könnyű lesz-e, vagy nehéz. Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben bízzunk az intuíciónk erejében, sose hagyjuk magunkat befolyásolni.

Nem félsz a változásoktól

Bár a változások nagyon sok ember számára ijesztőek lehetnek, egy öreg lélek tudja, hogy mindez csak a személyes fejlődésüket szolgálja, így nem félnek tőlük. Így egy új városba költözés, egy új munkahely vagy egy nem működő párkapcsolat lezárása számukra nem okoz akkora lelki traumát, inkább egy lehetőségnek fogják fel.

Vonzzanak a régebbi zenék, filmek, korok

Ha olyan kapcsolódást érzel a letűnt korszakokkal kapcsolatban, amelyeket a kortársaid nem érthetnek, akkor nagy valószínűséggel te is öreg lélek vagy. Ez megmutatkozhat például abban, hogy ahelyett, hogy a legújabb Netflix tartalmakat falod, inkább a klasszikus zenét, a fekte-fehér filmeket vagy egy klasszikus művet részesítesz előnyben.

Egy fiatal és egy öreg lélek sokban különbözhet egymástól, az azonban rendkívül fontos, hogy mindkettőjüknek megadjuk a kellő kedvességet és tisztességet. A dolgok nagyobb összefüggéseit tekintve ugyanis mindketten ugyanolyan elengedhetetlen az Univerzum számára.

Forrás: (1), (2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top