Egyéb

A szerelem melegít

Legtöbbünk fejében az esküvõ összekapcsolódik a nyárral, pedig a tél is tartogat romantikus meglepetéseket azoknak, akik ekkor akarják kimondani a boldogító igent. Tekintetbe kell vennünk azonban néhány dolgot...





A hó

Télen természetes, ha esik a hó. A hó lehet legjobb cimborád és legalávalóbb ellenlábasod is. Gondold csak el, milyen gyönyörű hangulatot kölcsönöz bármelyik városnak vagy falunak már egy-két centi finom rétegben az épületekre, fákra, bokrokra telepedő porhó. Minden vendéget hangulatba hoz, a fejemet teszem rá. A csapda csak az, hogy az időjárást nem lehet telefonon megrendelni, és ez igaz a hóra is. Egy hóvihar egészen másfajta hangulatot teremt. A latyakról nem is beszélve. Én mégis azt mondom, aki mer, az nyer.


A fénykép






Könnyen meglehet, hogy az időjárás négy fal közé szorít benneteket, ezért gondoskodj megfelelő helyszínről a belső képekhez. Kinti képek is készülhetnek jó fotós segítségével, ebben az esetben viszont téliesített esküvői ruhában gondolkodj, mondjuk egy fehér bundában, kalapban, elegáns kesztyűben. Ne feledkezz meg róla, hogy télen hamarabb sötétedik, ezért a felvételeket tanácsos a ceremónia előtt elkészíteni.






Az ünnepek

Ha a téli ünnepeket választod az ásó, kapa, nagyharang időpontjául, kevesebb szabit kell kivennetek az esküvő és a nászút miatt. Ha esetleg még főiskolára, egyetemre jársz, télen minden komoly következmény nélkül félreteheted egy időre tanulmányaidat, hogy kicsit a szerelemnek élj. Télen egyébként is sokkal könnyebb nászutazni, hiszen ilyenkor kisebb a forgalom, nincs mindenütt telt ház.

Az esküvő pontos dátumának kiválasztásakor gondolj arra, hogy sokan nagyon ragaszkodnak a téli ünnepekhez, melyeket szeretnek családi körben eltölteni.

Ha karácsony környékére tervezed a nagy napot, mindenképpen értesítsd a meghívottakat jóval az időpont előtt, hiszen a karácsony mindenkit nagyon megterhel, ne kelljen kapkodniuk a nászajándékod, a virágod miatt.


A helyszín






Minthogy a tél kevésbé népszerű házasságkötési szezon, valószínűleg könnyebb lesz kibérelned a megfelelő helyszínt. Nyáron esetenként egy évre előre le kell foglalni a teremet, épületet. Télen ilyen gondjaid nem lesznek. A mindent az utolsó pillanatra hagyóknak a tél ideális évszak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top