Egyéb

Megvertek egy orvost Hatvanban, mert túl sokat kellett várni az ügyeleten

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt három személlyel szemben, akik megtámadtak és súlyosan bántalmaztak egy orvost a hatvani kórházban, mert túl hosszúnak találták a várakozási időt.

Egy anya a belázasodott gyerekét vitte a hatvani kórház ügyeletére 2017 áprilisában, őket kísérték el az egy családhoz tartozó vádlottak. A kórházban a kisgyerek azonnali ellátását követelték, ám miután a dolgozók türelmet kértek, vita alakult ki – közölte az ügyészség.

A kiabálásra kijött egy orvos is, és felszólította őket, hogy maradjanak csendben, ne zavarják a gyógyítást. Még el is kalauzolta őket az ügyeleti szobához, hogy ott várakozzanak.

Kis idő után a váróban ismét hangzavar lett, erre az orvos újból kiment a folyosóra, ahol a vádlottak tovább veszekedtek az ügyeletes nővérrel, pedig az anya már bevitte a rendelőbe a lázas gyereket. Az orvos emelt hangon rendre utasította a zajongó családtagokat, mire azok rátámadtak.

Az elsőrendű vádlott a mellkasánál lökdösni kezdte a sértettet, ami ellen az orvos úgy próbált védekezni, hogy ő is megragadta a férfi ruháját. Erre lépett közbe a támadó fia, aki ököllel leütötte az orvost. A földre került doktort a két férfi tovább bántalmazta, miközben az anya lefogta a védekezni próbáló orvos kezeit.

Az incidensnek végül egy váróban tartózkodó beteg vetett véget a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók segítségével. Az orvos a bántalmazás következtében több, köztük 8 napon túl gyógyuló súlyos – szakításos töréses – sérülést is szenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség a három elkövetőt csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint a közügyektől való eltiltásra tett indítványt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top