nlc.hu
Egyéb

Durva műhibát követtek el egy 4 éves gyereken

Durva műhibát követtek el egy amerikai házaspár 4 éves gyerekén

A sérv eltávolítása közben véletlenül átvágta az ondóvezetékeket, tehát gyakorlatilag vazektómiát végzett el a gyereken.

Egy amerikai házaspár sérvműtétre vitte be négyéves gyermekét a Texasi Gyermekkórházba, az operáló orvos, Dr Susan Jarosz a sérv eltávolítása közben véletlenül átvágta az ondóvezetékeket, tehát gyakorlatilag vazektómiát végzett el a gyereken, írja a Tények.

műtőlámpa

Fotó: PixaBay

A műhibáról és annak következményeiről a kórház a műtétet követően tájékoztatta a szülőket.

A szülők attól tartanak, hogy fiúk nemzési képességét örökre tönkre tette az orvos, hiszen még egy helyreállító műtét után sem garantált, hogy visszaáll a reprodukciós képesség. A pár 500 000 dollár, azaz megközelítőleg 190 000 000 forint összegű kártérítési pert indított a kórház ellen – írta a LadBible. A családot képviselő ügyvéd, Randy Sorrels a Fox Newsnak az eset kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a szülőknek jó esélye van arra, hogy megnyerjék a pert.

Sajnos műhibák rendszeresen előfordulnak szerte a világban, nem olyan rég arról írtunk, hogy belső eljárást indított az erdélyi Dévai Megyei Kórház, miután egy agyműtétet végző idegsebész nem a megfelelő oldalon tárta fel páciense koponyáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top