Életmód

Magyar nõi bobcsapat

"Célom, hogy induljak a 2002-es Téli Olimpiai Játékokon, nõi páros bob kategóriában. Az elmúlt öt évben kétszer kellett megvívnom harcomat a mellrákkal. Ez a mindent megváltoztató dolog arra volt jó, hogy még több erõt adjon nekem, és arra indítson, hogy váltsam valóra álmaimat."






Kürti Éva
Stréhli Ildikó és csapattársa Kürti Éva, most már biztosan rajthoz áll Salt Lake Cityben. Bár az út idáig nem volt könnyű. Stréhli Ildikó egy nyári táboroztatás alkalmával ismerkedett meg amerikai férjével. Kürti Éva diszkoszvető volt itthon. A két lány akkor találkozott, amikor Ildikó hazajött, hogy társat találjon magának a páros bobba. Ekkor már túl volt a betegség első támadásán, amivel sikeresen megbirkózott.





Az Amerikában testnevelőtanárként dolgozó lány már sok sportággal megismerkedett, és részben a jamaicai csapat hatására döntötte el: ha nekik sikerült, Magyarországnak is sikerülni fog bobcsapattal indulni az olimpián.







Stréhli Ildikó
A felszerelés egy kisbusz és egy NDK-ból visszamaradt öreg bob.

Ugyanis egy dolog mindvégig hiányzott: a magyar állam nem áldozott a tervre. A lányok mindent saját erőből teremtettek elő. És most, néhány nap múlva rajthoz állnak majd. És minden ellenfelük nekik drukkol, hiszen ki ne csodálná Ildikó erejét.






Időközben ugyanis még egyszer kénytelen volt megbirkózni a rákkal. És ismét úgy tűnik, ő győzött. Hisz benne, hogy a rák nem ölheti meg álmait. Hatalmas erővel ellenáll neki, hisz, és nyer.

Sokszor kérdezi magától: „Miért is csinálom ezt? Mert ez az álmom, és nem adom fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top