Életmód

Egynapos gyaloglás az életért

Második alkalommal indul az adománygyûjtéssel egybekötött Avon egynapos gyaloglás június 16-án, Szentendrétõl a Margit-szigetig.




Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a vizsgálati technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi, az időben felfedezett betegségek túlnyomó részének gyógyítását.

Az emlőrák korai felismerésében alapvető szerepe van az emlőszűrő gépnek, a mammográfnak, amely igen korai stádiumban képes felfedezni a daganatos elváltozást.

Az egynapos gyaloglás az életért célja, hogy adományokkal segítsen, hogy az országban elegendő számú és minőségű emlőszűrő berendezés működjön, és a nők rendszeresen részt vegyenek a szűrővizsgálaton.





A programon részt vehet minden nő és férfi, valamint lány és fiú, aki a 14. életévét betöltötte. Nevezni egyénileg, önálló jövedelemmel nem rendelkező diákok esetében csoportosan is lehet. Egyéni nevezés esetén minimum 10 ezer forintot, csoportos nevezés esetén a 10 főnek összesen 20 ezer forint adományt kell gyűjtenie a természetes és jogi személyektől.





Az Avon partnere e program esetében is a Magyar Rákellenes Liga, amely szakmai és kiemelten közhasznú szervezetként segíti a program megvalósulását. Az adománygyűjtés különlegessége, és egyben az akció tisztaságának biztosítéka, hogy a gyalogló nem fogadhat el készpénzt az adományozóitól. A gyalogló írásos szándéknyilatkozatot kér adományozójától arra, hogy a vállalt összeget befizeti a Magyar Rákellenes Liga csekkjén. Ezt követően a szervezők a szándéknyilatkozatok és a csekken befizetett adományok összevetésével állapítják meg, hogy az egyes gyaloglónak összegyűlt-e a részvételhez szükséges pénze.

A tavalyi gyaloglás eredményeként egy 28 millió forint értékű mammográfot sikerült adományozni a kazincbarcikai Városi Kórháznak.


AVON infovonal: 06-28-530-088

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top