Életmód

Használatban

A nõknek sokkal könnyebb, õk a kommunikáció bajnokai. Sokkal több apró jelet észrevesznek, és több mindenre tudnak odafigyelni. Hogy mennyiben?




Kutatások bizonyítják, hogy a nők már gyermekkorban profik a kapcsolatok kihasználásában, csak akkor kérnek valamit a szüleiktől, ha azoknak éppen pozitív a hozzáállása, vagyis szinte 100 százalék, hogy meg is kapják, amit akarnak. Ezzel szemben a fiúk nem ilyen tudatosak, akkor kérnek, amikor eszükbe jut.

A másik fél megnyerésének legjobb taktikája, ha őt helyezzük előtérbe. Mindenkinek saját maga fontos, így ha ezt elfogadjuk – elbillentett fej, figyelő szempár, előredőlt testtartás -, biztosan meg fogjuk nyerni a másik szimpátiáját. A szemkontaktus is meghatározó a partner hozzáállásának kialakításában. Nem szabad elkalandoznunk, de ne is bámuljuk meredten az illetőt.

Nem szabad túl technikás kommunikátornak tűnni. A profi szónok és meggyőző partner félelmet kelt a másikban, szembesíti saját kisebbrendűségével, vagyis ellenállást vált ki. Ezzel szemben nagyobb sikert érhet el az, aki kevésbé profi, de esendőbb magatartásával közelebb érzik magukhoz a többiek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top