Életmód

Szõrirtó-teszt

Biztos, hogy csak akkor vagy trendi és szexi, ha a barátnõid lefognak, és pulóverben gyantáznak nyaralás elõtt közvetlenül egy perccel, vagy ha éppen a borotvapótló mûanyagba énekelsz?





Hogyis van ez, kéremszépen?! Az egyik cég a penge nélküli borotvára esküszik, a másik a hab nélküli borotvára. A harmadik pedig a penge és hab nélküli elektromos megoldásra. (A nagy versenyben még az is előfordulhat pár év múlva, hogy piacra dobják a kézrátételes, probiotikus szőrtelenítési módszert is.)

Tehát ott tartunk, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint ma már ezer útja és módja van a szőrnyűvésnek, lehet szabadon garázdálkodni, szántani-vetni-aratni-karbantaratni, na de kérdem én, most akkor melyik a legjobb módszer? Segítsen valaki az útvesztőben!

És hogy még messzebre menjek, elmélkedéseimben már odáig jutottam, hogy tulajdonképen ezt a “szőrbizniszt” egy felsőbb erő vagy hatalom uralja és mozgatja, hiszen ha piacra kerülne a “tökéletes fegyver”, akkor nők millióit fosztanák meg attól az élménytől, hogy csillogó szemmel vessék bele magukat az újabb és újabb vívmányokba. (A tetemes pénzről nem is beszélve, amit gondolkodás nélkül fizetünk ki a szolgáltatásokért.)


Szőrszálhasogató tesztünkkel az alábbi termékeket vettük górcső alá:


Gyökeres szőrtelenítés:





• BRAUN – SILK épil SoftPerfection Body System

Cuki kis szőrtelenítőgép, cuki kis táskával és multifunkcionális borotvafejjel ellátva. Nekem kimondottan bejön, bár mások által fájdalmasnak mondott művelet. Kis csipeszek hada veszi kezelésbe a nemkívánatos szőrszálakat. Pontos, hatékony és praktikus. A + borotvafej pedig egyszerűen zseniális. (Ide aztán nem kell se penge, se szappan!!! Víz meg végképp nem!) Ráérősebb időnkben a kis csipeszes fejjel bíbelődhetünk, a borotvás verziót pedig gyors megoldásként ajánlom!

Osztályzat: 4






• Veet hideggyanta érzékeny bőrre

Elvileg praktikus, kényelmes és hosszantartó hatással bír, a gyakorlatban azonban inkább kíméletlen és fájdalmas. Az ellenszenvemet leginkább a vákumszerű peeling-hatás váltotta ki. Viszont előnyei közé sorolható, hogy elvileg biztonságos, nem kell melegítgetni, elég gyors és praktikus, és nagyon kellemes a gyantázás utáni kis törlőkendő. Ja, és nem vágjuk meg vele magunkat! 😉
További felmerülő kérdések: Na de miért kell mindezt pulóverben?!

Osztályzat: 1


Pengés borotvafajták:

• Wilkinson – Intuition (ismertebb nevén a hab nélküli borotva) normál és érzékeny verzióban (2 pengés)

A tesztelés alatt a kedvencem! A leggyorsabb művelet és a legszebb eredmény egyszerre! (2 in 1 divatosan szólva) Számomra ez a kis kütyü okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen el sem tudtam képzelni, hogyan lehet hab nélkül borotválni, mikor e két elem szervesen összetartozik.





A borotva köré “szappanréteget” helyeztek, ami víz hatására aktivizálódik. Ennek az okos szerkezetnek köszönhetően rengeteg fázist és még több időt spórolhatunk! Hogy forradalmi újítását élethűen szemléltessem, nézzük csak meg tüzetesen a hagyományos borotválás lépéseit:
1. bevizezem a kívánt felületet. 2. bekenem, vagy ráfújom az éppen aktuális kedvenc borihabot. 3. jöhet a penge, 1x 2x szánkázom a lábamon, majd 4. öblítem a pengét, 5. közben véletlenül lemosom a hab felét, tehát 6. újra habozom, 7. majd újra borotválom… Igényes munka esetén akár min. 10 percig is eltarthat a művelet, (Hiszen ha túl gyorsan végezzük, begyulladhatnak a szőrtüszők, arról nem is beszélve, hogy meg is vághatjuk magunkat!)

Az Intuitionnál ez a folyamat leeegyszerűsödik az alábbira: 1. bevizezem a lábam és a borotva fejét. 2. leborotválom.
Mindez kb. 2 perc alatt. (Már látom is magam, ahogy a TV-shopban fellépek a mutatvánnyal.:) )
Mivel ennél gyorsabb és egyszerűbb módszerrel még nem találkoztam, éppen ezért utazáshoz, vadkempinghez és zűrös napokhoz, gyors randikhoz forró szívvel ajánlom! Nem kell hozzá más, csak a lételemünk, a H2O!

Jaj, bocsánat, annyira elragadott a hév, hogy az árnyoldalát majdnem elfelejtettem: szóval szegény szappanka élettartama nem olyan hosszú. Arról nem is beszélve, hogy a fej kicsit nagyra sikeredett, így nem olyan mozgékony mint a Venusnál. Hajlatoknál és icipici zegzugokban nehézkesen mozog, kanyarodik vagy egyáltalán el sem fér….

Osztályzat: 5





• Gillette Venus – 3 pengés, rózsaszínű csiribiri csoda – valamint egyszerhasználatos verziója, aloés nyugtató csíkkal

Imádom hogy cuki rózsaszín, hogy 3 pengés és kíméletlen ahol kell, de mégis kíméletes. Kecses, flexibilis, nincs olyan kis zug, ami rejtve maradna előle. Nagyszerűsége, hogy kifejlesztették az egyszerhasználatos tesóját is, aki szintén kecses rózsaszín, és abszolút nem hasonlít a buta kis eldobhatósokhoz. Csúszásgátló kis gumikkal felszerelt a nyele, trendi, formatervezett és kézreálló. 2 pengével és mindenféle ápoló csíkkal. Miniatűr társ rózsaszínben. Bárhol, bármikor, akkor, amikor csak akarod!

Hátrányok: ha nem vagy elég ügyes, megvághatod magad.

Osztályzat: 5*


Krémek:

• Veet Duo Bikini – szőrtelenítő krém bikinvonalra, és szőrtelenítés utáni nyugtató krém

A nagy művelet előtt végrehajtottam a bőrpróbát, és kívánt nagyságúra növesztettem azt a bizonyos dolgot, ami ősanya mivoltomat hivatott hangsúlyozni.





Elvileg gyors és kíméletes, a gyakorlatban pacsmagolás, és nem valami bizalomgerjesztő az eredmény. Kapásból kizáró tényező mindenféle bőrirritáció, pattanás, seb stb., tehát csak akkor kezdjünk neki, ha makulátlan a bőrünk, elég hosszú a szőr, és természetesen, ha negatív volt a bőrpróbánk. Ezzel már el is veszetette a spontaneitás csodálatosságát. Hosszas procedúra, arról nem is beszélve, hogy hiába 5, max. 10 perc a hatóidő (nálam 10), letelte után még hosszas percek következnek, hogy a kis műanyag spatula (borotvaimitátor) segítségével leszántsd magadról a kis rondaságokat. Ennyi erővel már egyszerűbb megborotválkozni.

Hátrányok: allergiát válthat ki, 48 órán belül nem lehet használni 2x egymás után, 24 órát várni kell mindennemű krémezéssel, napozással, parfümözéssel…

Osztályzat: 2 (Mert kedvesek voltak, és ellátták egy szőrtelenítés utáni nyugtató krémmel)

• Veet szőrtelenítőkrém érzékeny bőrre mandulatejjel

Igazából nem tudtam rájönni, hogy mi a különbség fentebb említett tesója és közte, de a metódus tökéletesen ugyanaz, csupán nem csatolnak hozzá nyugtató krémet.

A helyzeten csak ront, hogy itt 48 óra helyett 72 órán belül nem lehet ismételni a műveletet, és hát bizony nem olyan tartós, mint ahogy ezt a reklámok sugallják.





Osztályzat: 2 (mert jól hangzik benne a mandulatej)

• Veet penge nélküli borotvakészlet

Tulajdonképpen az első kettő továbbfejlesztett verziója, itt kell a zuhany alatt énekelni. Jó hír, hogy a hatóidő lecsökkent 3 percre, viszont a fő motívumok maradtak. Sajnos a reklám után csalódás volt.

Osztályzat: 3 (mert szép a csomagolása)


Tehát zárszóként: köszöjük a termékek gyártóinak, hogy hozzájárultak tesztünkhöz. Maguk a termékek NEM rosszak, csak nem én vagyok a célcsoport, hiszen nálam a teszt után is az előtte kedveltek tartották meg az első helyet! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top