Életmód

Fogyókúrázz egészségesen!

Számos diéta látott már napvilágot, nem is ezekről írunk most. Szerintünk ugyanis egyik trendi diéta sem kimondottan egészséges. A fogyókúrát lehet ésszel csinálni, úgy, hogy észre sem veszed!

1. Semmi sem tilos, de csak ésszel!
Fontos, hogy semmit ne vonj el a szervezetedtől, de tarts mértéket! Ha egy-egy nap túlzásba viszed a falást, iktass be gyümölcsnapot: nemcsak a testileg, de lelkileg is feltöltődsz majd.

2. Fontos a mozgás!
Egyetlen diéta sem működik mozgás nélkül. A sport nemcsak azért szükséges, hogy leadj pár kilót, abban is segít, hogy jobban tudj koncentrálni, hogy fittebb légy, és jobb legyen a közérzeted. Egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolni: sétálj a kutyával, tollasozz a barátoddal, ne kocsival menj a sarki közértbe, és a munkahelyeden a lépcsőt használd a lift helyett. Egyébként pedig tedd a szívedre a kezed! Ugye, hogy tudnál egy héten kétszer egyórányi időt szakítani a rendszeres mozgásra – legyen az szabadtéren vagy edzőteremben?

3. Kerüld a gyorséttermeket!
Ha nincs időnk, gyorsan bekapunk valamit, persze a legközelebb egy gyorsétterem van a sarkon. Ha nem tudsz ellenállni, akkor legalább ne a legolajosabb ételt válaszd a kínálatból, egyél inkább salátát sovány hússal. Ha viszont bírod még egy kicsit, akkor otthon üss össze valamit, persze az alapanyagokra nem árt odafigyelni.

Fogyókúrázz egészségesen!

4. Igyál sokat!
Ha éhes vagy, fogyassz el egy pohár vizet. Sokan ugyanis az éhséget összekeverik a szomjúsággal, így amikor tulajdonképpen csak egy pohár folyadékra lenne szükségük, háromfogásos ebédet tolnak magukba. Ha a folyadék nem segít, akkor állj neki enni.

5. Rágd meg az ételt!
A főnök már ott áll az ajtóban, és kéri a határidős munkát, te pedig éppen most kezdtél neki a falatozásnak? Rágás nélkül nyeled az ételt, csak hogy minél előbb a végére érj? A délután további részét garantáltan puffadt hassal fogod eltölteni, és sokkal előbb leszel újra éhes. Két javaslatunk van: előbb csináld meg a munkát, és utána egyél, vagy kérj fél órát, és utána kezdj neki a munkának. Persze főnöke válogatja!

6. Nem minden light, amin feltüntetik!
A light felirat félrevezető: lehet, hogy alacsonyabb a zsírtartalom, de vajon mi a helyzet a szénhidráttal? Ezeknek ne dőlj be, inkább vegyél normál termékeket, csak egyél belőlük kevesebbet.

Ne felejtsd! Nem hajt a tatár! A legegészségesebb, ha egy hónapban csak 4-5 kilót fogysz. Ezt úgy érheted el, ha napi 1500 kalóriát viszel be a szervezetedbe.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top