Életmód

Luxuspapírzacskó megasznoboknak 64 ezerért

Ránézésre ugyanolyan, mint bármelyik közönséges, barna papírzacskó. Csak épp ott figyel rajta a márkanév, és a sznobok máris eksztázisba esnek.

Korábban mi is írtunk arról, hogy az internetes aukciós oldalakon kapósak a luxusmárkák boltjaiból származó üres papírszatyrok, melyekhez attól függően, hogy mennyire ritkák, 5000 és 50 000 forint körüli összegért lehet hozzájutni. Ezeket a szatyrokat általában azok veszik meg, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy felső kategóriás divatházak üzleteiben vásároljanak, viszont szeretnének mégis magukénak tudni valamit az adott márkától. Na meg persze biztosan az is fontos számukra, hogy ha ilyen szatyorban hurcolják a szendvicsüket, akkor mások azt hiszik, ők is adott luxusboltból öltözködnek.

A papírzacskó, mint divatkiegészítő?
A papírzacskó mint divatkiegészítő?

 

A márkahajhászást azonban még ennél is tovább lehet fokozni, a német Jil Sander divatház ugyanis bejelentette: luxuspapírzacskót dob piacra az őszi–téli szezonban. A zacskót nem a márka egyéb termékeinek csomagolására használják majd, hanem ez maga a termék, melynek az árát is igencsak megkérik, ugyanis 290 dollárba, azaz mintegy 64 000 forintba kerül.

Ezért az összegért a vevő egy barna vagy fekete színű papírzacskót kap, mely ránézésre nem igazán különbözik hétköznapi társaitól, hacsak nem abban, hogy egy meglehetősen diszkrét Jil Sander felirat látható rajta. Magát a papírt védőréteg borítja, így azért strapabíróbb, mint egy hagyományos papírzacskó, de ettől még mindig nem alakult ki az a benyomásunk, hogy a hülyének is megéri…

A tervező egyébként a papírzacskókat kiegészítő gyanánt ajánlja mind a nőknek, mind pedig a férfiaknak. Akiknek pedig esetleg nem elég puccos a papír, azok választhatják a bőrből készült változatot is potom 640 dollárért, azaz 142 000 forintért. Nos, aki ennyiért megveszi, az mondhatni meg is érdemli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top