Szívesen megtippeltetném veletek, hogy szerintetek mitől alakformáló ez az almás rétes, de szerintem erre a kérdésre mindenki tudja a választ. Alakformáló attól, hogy sem a tésztában, sem pedig a töltelékben nincs egy csepp cukor sem. Alakformáló attól, hogy fehér lisztet semmi szín alatt nem tartalmaz. És persze csakis természetes anyagokat vetettem be az ízesítés és az állagmegóvás érdekében is. Összességében véve ettől a süteménytől a hízás kizárt.
Hozzávalók:
- 1 doboz teljes kiőrlésű réteslap (3×2 lap)
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 kg alma
- 2,5 evőkanál stevia por
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 1,5 rúd vanília
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg dióbél
- víz
Az első és legfontosabb feladatunk az almatöltelék elkészítése. Az almát megpucoljuk, a magházát kivágjuk, majd körülbelül 1×1 centiméteres kockákra vágjuk. Amíg végzünk a teljes mennyiség pucolásával, az almakockákat frissen facsart citromleves vízben tároljuk.