Életmód

Lila diétával fogyott Mariah Carey

Nem csupán fogyaszt, de rendkívül egészséges is a lila ételekből álló étrend.

Lila diétával fogyott Mariah CareyLila diéta a neve annak az irányzatnak, mely az idei év egyik legfelkapottabb fogyókúrás trendje lehet. A lényege, hogy kizárólag természetesen lila – vagy ehhez az árnyalathoz közel álló, például vörös vagy liláskék – színű ételeket szabad enni, azokból viszont annyit, amennyi jólesik.

Fogyaszthatunk például szilvát, padlizsánt, lila répát, lila burgonyát, kék szőlőt, áfonyát. A lila diéta a sztárvilágban egy ideje már népszerű, Mariah Carey például ennek segítségével adta le a várandóssága idején felszedett kilóit.

A lila diéta ráadásul nem csupán fogyaszt, de nagyon egészséges is, ugyanis a lila színű ételek egy erős antioxidánst, úgynevezett anticianint tartalmaznak, mely többek között védi a sejteket a károsodástól, és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, de a szívbetegségek megelőzésében is hatékony, mindemellett pedig öregedésgátló hatású. Ezen felül a szilva például tele van C-vitaminnal, míg a lila burgonya vasban és káliumban különösen gazdag. Az áfonya segít a vércukorszint szabályozásában, de az ízületi gyulladások ellen is felvehetjük vele a harcot, továbbá lassítja a látásromlást, és az időskori memóriavesztést is. A lila répa szintén jótékony hatással van a vércukorszint szabályozására.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top