Gasztro

Kajári és Pácsonyi főz: így készül a vörös áfonyás, mandulás keksz

Zsófi kekszfüggő, és ez az egyik kedvence. Gyors, egyszerű, és a mélyhűtőben is prímán elpihenget, ameddig kedvet nem kap hozzá a család.
Főzz velünk!

Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog…

Hozzávalók:

  • 170 g vaj
  • 125 nádcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tk friss citromlé
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 csipet só
  • 110 g mandulaliszt (porított mandula),
  • 190 g fehér liszt 
  • 110 g aszalt vörös áfonya 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top