Életmód

Élet-halál között a bombázásban megsérült négyéves kisfiú

A budapesti Bethesda Gyermekkórházban ápolják azt a négyéves kisfiút, aki még a szíriai Aleppót ért bombázásban sérült meg. A kisfiú sorsa az Európai Unió menekültpolitikáját is befolyásolhatja.

A négyéves Mohamed a szíriai Aleppót ért bombázásokban sérült meg, most a budapesti Bethesda Gyermekkórházban fekszik életveszélyes állapotban. A kisfiú sorsa az egész Európai Unió menekültpolitikáját befolyásolhatja.

Élet-halál között a bombázásban megsérült négyéves kisfiú

A kétgyerekes menekült család augusztus 2-án kelt át a görög-macedón határon, a szülők senkivel sem beszéltek, de a Hamburger Morgenpost című német napilap fotósa mégis képet készített a nagyobbik fiúról, akinek minden végtagja és a feje is súlyosan megsérült egy Aleppót érő bombázásban.

A gyermeket már több országban is keresték, fotóját először egy macedón jogvédő szervezet tette közzé, mert több újságíró és EP-képviselő, valamint egy német szervezet is felajánlotta segítségét a családnak – adta hírül a nol.hu.

További menekült témájú cikkek az NLCafén

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top