Életmód

Titkok, amiktől te is fitt maradhatsz az ünnepek alatt

Klasszul tartottad a súlyod egész évben, de aggódsz, hogy az ünnepek mégis rossz hatással lesznek a súlyodra? Fogadd meg a tippjeinket, és nem kell majd tartanod a felkúszó kilóktól.

A karácsony a legtöbb családban az evésről szól, halászlé, rántott hús és hal, krumplisaláta, satöbbi. És akkor még nem beszéltünk a csodálatos bejgliről és egyéb isteni süteményről.

Éppen ezért gyakran valóban plusz kilókkal zárjuk az évet.

De idén ez nem kell, hogy így legyen! Íme néhány tanács, amivel elkerülheted az ünnepek káros mellékhatásait!

Maradj mozgásban!
Ne hagyd abba az edzés az ünnepek alatt sem, sok edzőterem még ilyenkor is nyitva tart, így nem tarthat vissza semmi.

Tervezz!
Kezdd talán azzal, hogy megnézed, mennyi kalóriát tartalmaz az idei karácsonyi menü, és úgy válogasd össze az ételeket, hogy ne fuss ki a napi 2000 kalóriás határból.

Hidratálj!
Ne feledd, ha nem iszol elég vizet, jobban vizesedik a tested. Ha pedig étkezés előtt is iszol egy pohár vizet, akkor kevesebbet fogsz enni. Dupla nyereség!

Feküdj le korán!
Mivel az ünnepek alatt általában nem kell korán kelni, hajlamosak vagyunk tovább fennmaradni. De ez nem tesz jót az anyagcserének, ne engedj a kísértésnek, hamar bújj ágyba.

Legyél kreatív!
Ha még sincs kedved edzőterembe menni, vidd el a gyermeked a játszótérre, és játssz vele, futkározzatok, labdázzatok, szánkózzatok! Ezzel is zsírt égethetsz!

Ne stresszelj!
A stressz nem tesz jót a tápanyagok felszívódásának, a vitaminok nehezebben épülnek be, így a zsír könnyebben rakódik le. Próbáld meg nyugodtan és örömmel végigélni az ünnepeket.

Ha megfogadod a tanácsainkat, az újévi fogadalmadba nem kell majd beleírnod a fogyást.

Olvass tovább egészséges karácsony témában!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top