Életmód

3 gyors módszer, hogy birkózz meg a munkahelyi stresszel az íróasztalodnál maradva

Íme, 3 gyakori stresszes munkahelyi helyzet, amit az asztalodnál ülve megoldhatsz!

Az asztalodnál ülsz a munkahelyeden, mikor hirtelen rossz érzésed támad: a gyomrod felfordul, a fejed hasogat, a vállad befeszül, és legszívesebben üvöltve-sírva adnád ki magadból a feszültséget. Most három gyakori munkahelyi stresszes helyzetet segítünk átvészelni – csöndben, az íróasztalodnál maradva.

1. Ha túlterheltnek érzed magad

A karácsony előtti időszakban sokan érezzük, hogy összerogyunk a ránk nehezedő feladatok súlya alatt, hiszen a munkahelyi elfoglaltságok mellé még a hozzáadódik a készülődés is. Ekkor vessünk be egy légzéstechnikát: vegyünk háromszor jó mély levegőt, és egy sóhajtással engedjük el. Képzeljük el az összes feladatunkat, és a kilégzéssel engedjük el őket. Majd képzeljük el őket újra, mintha valaki más problémái lennének: mit tanácsolnánk neki?

3 gyors módszer, hogy birkózz meg a munkahelyi stresszel az íróasztalodnál maradva

2. Ha úgy érzed, siettetnek

Ha idegesít, hogy állandóan rohanásban érzed magad, a legegyszerűbb, ha megállsz, és benne maradsz egy pillanatban. Például: kávézás közben szippants jó mélyet és lélegezd be a kávé aromáját! Minden kortyot ízlelj meg (még ha csak egy automatás kávéról van is szó), és figyeld meg, hogy hat a meleg ital a testedre! Ez a technika segít lelassulni, kikapcsolni.

3. Ha az agyadra megy a kollégád

Egyszerűen megőrülsz a kollégádtól, és egy hajszál választ el, hogy minden feszültséged rajta töltsd ki? Mielőtt kiborulnál, ismételgesd ezeket a mondatokat magadban: “Neki is vannak igényei és vágyai, csakúgy mint nekem. Ő is szeret és szeretve akar lenni, csakúgy, mint én.” Ezt kiegészítheted az első pontban leírt légzőgyakorlattal, és máris megmenekültél a dühkitöréstől!

Mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top