Életmód

Nőket toboroz az indiai légierő

Itt az ideje leszámolni az olyan előítéletekkel, mint hogy a nők félnek a magasságtól, a robbantások zajától, és előbb-utúbb el kell menniük szülni, úgyhogy nem valók a hadseregbe, pláne nem a légierőbe – üzeni az alábbi toborzó kampányvideó.

Az indiai légerő tavaly először üdvözölhetett nőket a vadászpilóták között, három nő most már teljes jogú tagja az indiai hadsereg 145 ezer fős légi haderőnemének. A hadsereg ugyanakkor további női pilótákat szeretne kinevelni, ezért most egy elég hatásos kampányvideóval is próbálnak új tagokat toborozni. 

Nőket toboroz az indiai légierő
Pilótanők az indiai hadseregben: Bhawana Kanth, Avani Chaturvedi és Mohana Singh

A reklámban az az érdekes, hogy kifejezetten az esélyegyenlőséggel akarja magának megnyerni a vállalkozó kedvű nőket, mondván, hogy miért ne lehetne egy nőnek is harcolnia a hazája védelmében? A videóban felsorolják azokat a sztereotípiákat, amelyek szerint egy nőnek nem való a hadsereg, főként nem a légierő, hiszen valószínűleg előbb-utóbb feladná a hivatását, vagy azért, mert elmegy szülni, vagy azért, mert fél a magasságtól, a fegyverek, robbantások zajától. Az indiai légierő azonban nem osztja ezeket az előítéleteket, sugallja a reklám, ide bátran jelentkezhetnek a nők is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top