Életmód

Közeleg a karácsony, nő a feszültség a Tescónál

Ismét nő a feszültség a Tesco és dolgozói között, pedig októberben béremelést és pluszmunkaerőt ígért leterhelt munkavállalóinak a vállalat. Most mégis úgy néz ki, túlórákkal és szabadság nélkül kell végigvinniük a karácsonyi szezont a dolgozóknak.

Hiába ígérte meg októberben a Tesco, hogy létszámbővítéssel és béremeléssel csökkenti a munkavállalók leterheltségét, a Magyar Idők most mégis arról ír, hogy egyelőre nem sikerült feltölteni az üres álláshelyeket, így a dolgozók továbbra is túlórázhatnak, és búcsút inthetnek a szabadnapoknak.

A munkavállalók szerint a Tescónál a létszámhiány miatt a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét feszült időszakra készülhetnek decemberben. A lap úgy tudja, több áruházban is túlórázta­tással oldják meg a munkavégzést, és van olyan üzlet, ahol decemberre visszaállítják az éjszakai árufeltöltés rendszerét.

A munkerőhiányra és beszállítói gondokra utalhat az is a dolgozók szerint, hogy több vidéki áruházban nem teszik ki a friss tejtermékeket és a tojást a polcokra. A Magyar Időknek nyilatkozó árufeltöltők szerint az utóbbi időben rendszeresé vált, hogy a herceghalmi és a gyáli logisztikai központból lejárt szavatosságú termékek érkeztek több Tescóba.

A lap kíváncsi volt, hogyan alakul a Tesco októberben vállalt létszámbővítése, ám a multi csak annyit közölt: a munkaerő-felvétel folyamatos a cégnél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top