Életmód

Csak pénz kérdése a szökés a magyar börtönökből

Egy tanulmány azt állítja, hogy kevés az őr, elavult a technológia, ezért csak pénz kérdése a szökés.

Nem elég biztonságosak a magyar börtönök, kevés az őr, elavult a technika, és senki sem tudja, hány illegálisan becsempészett mobiltelefon lehet a rácsok mögött.

Egy külföldi gazdag rab ezért könnyen megszökhetne – egyebek között ezt állítja egy tanulmány, amely a Terrorelhárítási Központ magazinjában jelent meg. A cikket az Alkotmányvédelmi Hatóság egyik munkatársa írta – számolt be az RTL Klub.

A tököli börtönből 2015-ben megszökött egy Pókembernek hívott 20 éves rab. A tanulmány szerint ezzel a módszerrel nem jutott volna ki 2008 előtt, mert akkor még szigorúbban őrizték a rabokat.

A büntetés-végrehajtás parancsnokságán azt mondták, hogy ez csak egy rosszul sikerült szakdolgozat, a tanulmány pedig egyetlen esetből általánosít.

Szerintük a magyar börtönök biztonságosak, és ahol nincs őr, oda nem is kell, mert kamerákkal pótolják az élő munkaerőt. A rabok pedig a börtönökből nem, csak a külső munkahelyekről tudnak megszökni.

Magyarországon 18 ezer rab közül 13-an szöktek meg az elmúlt öt évben. Őket átlagosan 5-6 órán belül elfogták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top