Életmód

A FIFA szerint túl sokat mutogatják a csinos szurkolónőket a közvetítések alatt

A nemzetközi labdarúgó-szövetség szakértői szerint nem a rasszizmus, hanem a szexizmus a legnagyobb gond a világbajnokságon.

A nemzetközi labdarúgó-szövetség antidiszkriminációs szakértői szerint a szexizmus komoly problémákat okoz a világbajnokságon, ezért a FIFA arra jutott, szeretné, ha kevesebb vonzó nőt mutatnának a meccsekről szóló televíziós közvetítésekben – írja a 444.hu.

Fotó: Sebnem Coskun / Anadolu Agency

Federico Addechi, a szövetség diverzitásért felelős vezetője azt mondta, fel fogja hívni a meccseket közvetítő nemzeti tévétársaságok képviselőinek figyelmét a problémára, és a saját műsorgyártó csapatukkal is beszélni fog.
 
A téma azután merült fel, miután szerdán áttekintették az idei vb antidiszkriminációs programját. Mivel többször is előfordult, hogy szurkolók a helyszínről bejelentkező riporternőket zaklattak, a FIFA illetékesei arra jutottak, hogy a szexizmus nagyobb gondot jelent a tornán, mint a rasszizmus – ami, ismerve az orosz drukkerek viselkedését, elég meglepő eredménynek tűnik.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top