nlc.hu
Életmód
Magyar vásárlókat is átvert egy kínai online bútorbolt

Magyar vásárlókat is átvert egy kínai online bútorbolt

Könnyű bedőlni az olcsó áraknak, de valójában semmit sem szállítanak ki.

Csaló online bútorboltra figyelmeztette olvasóit a 444.hu. A hírportálon megjelent cikk szerint a kínai fortheshop.com látványos bútorfotókkal, alacsony árakkal és az ingyenes szállítás ígéretével vonzza a vásárlókat, valójában azonban átverésről van szó: az oldalról nem küldenek semmit a vásárlóknak, a cégnek ráadásul még elérhetőségei sincsenek.

A hírportál szerint az oldal „minimális elővigyázatossággal” leleplezhető: azt például sehol sem lehet kideríteni az róla, hogy valójában milyen nemzetiségű is, ahogyan azt sem, milyen cégekkel szállíttatják ki a megrendelt árut. Ezenkívül az oldal mögött álló cégről sem lehet konkrétumokat megtudni, cégnév, adószám, elérhetőségek ugyanis nem szerepelnek a webáruház honlapján.

Az, hogy a csalás mögött kínaiak állnak, onnan derült ki, hogy a domain tulajdonosa egy Shanghai Meicheng Technology Information Development Co. Ltd. nevű cég. A felháborodott vásárlók panaszaiból az is kiderült, hogy a csalók több hasonló oldalt is működtetnek, például a gwote.com-ot. Több olyan Facebook-oldaluk is létezik, amelyekről ezekre az oldalakra irányítják a potenciális vásárlókat.

A 444.hu újságírója azóta azt is kiderítette, hogy Magyarországon nemcsak ő dől be a csalásnak: legalább egy további magyar áldozatról tudnak a hírportálnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top